woensdag 21 augustus 2013

Julianadorp - Den Helder

Zo heb je geen plannen voor het weekend en dan maak je ineens 2 dagen voor de tijd een afspraak voor een weekend bij je nicht en haar man. Omdat we niet zo dicht bij elkaar wonen, ruim 2 uur rijden, zien we elkaar niet zoveel.
Daar gingen we afgelopen zaterdag op weg naar Julianadorp. We hadden tussen 13 - 13.30 uur afgesproken zodat we nog wat van de visserijdagen konden zien. Op tijd vertrokken (10 uur) omdat we niet wisten hoe druk het zou zijn (vakantiegangers, wegwerkzaamheden). Dat viel allemaal reuze mee en daardoor waren we even na 12'en op de plaats van bestemming.

Na de koffie en lunch richting de werf in Den Helder waar de visserijdagen waren.
We werden verwelkomt door gezang van één van de diverse Shantykoren. 


Langs de aangemeerde schepen gelopen.

 Of een schip in het dok.

En luisteren naar andere koren.
Verder viel het wat tegen. Er waren een paar kraampjes met oude ambachten, een paar viskramen en een paar brocantekramen. het plein bij het Museum was zo goed als leeg.

We kwamen langs een Botterwerkplaats. Daar werd een Botter nagebouwd. Dat was leuk.
Een visje gegeten, nog wat schepen bekeken en naar de auto.

Daarna nog een stuk langs de zeepromenade gelopen. Texel lag nog op zijn plaats, haha.


's Avonds heerlijk gegeten, vakantiefoto's bekeken en "lekker Beppen".

Zondag begon met regen, maar al snel was het droog (op een paar spatjes na). Dus na het ontbijt de wandelschoenen aan. Via Landalpark naar de duinen en het strand, vakantiegevoel.Het was niet druk. Een paar stoere dames en heren gingen de golven in. Heerlijk op een terras koffie gedronken en terug gewandeld.
Dientje baalde dat ze niet los mocht, niet in de zee mocht. Dus dan maar de vaart in. Stom, stom, geen foto gemaakt.

Nog even de kinderen en kleinkinderen gezien en om 16 uur richting huis. Ook nu was het rustig en waren we om ongeveer 18 uur thuis.
Natuurlijk hebben mijn handen niet stilgestaan op heen- en terugweg. Ben bijna tot de armsgaten van het rugpand. Geen snelbreiwerk.

Een vakantieweekend gehad. Lekker relaxen en uitwaaien. Julianadorp tot volgend jaar.

Dientje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten