woensdag 23 oktober 2013

Herfstvakantie 3

De krat met handwerkspullen, zie dit blog, was natuurlijk niet om thuis neer te zetten. Daar ligt alles voor de 'grijp'. Nee die krat moest mee met de vakantie.
Van een collega van Ben konden we het vakantiehuis in de buurt van Le Mayet-de-Montagne (Auvergne) huren. Dat gebied kennen we eigenlijk niet het daarom leek het ons wel wat.

Strak schema gemaakt omdat we zaterdagochtend vroeg wilden vertrekken. Geen feestavond van het bedrijf op vrijdagavond, op vrijdagavond de auto gepakt klaar hebben staan. Helaas was dat te optimistisch. Vrijdagavond waren we allebei 'aan de lat' en bleek Ben nog iets op zijn werk te moeten doen voordat we weggingen. Schema aangepast en een dag later weg, op zondag.
Of het aan zondag de 13e gelegen heeft week ik niet, maar het was een bijzondere dag. Om 5 uur liep de wekker af, slecht geslapen en zeer laag hangende bewolking in mijn hoofd. Ontbijt klaarmaken was geen genoegen. In de auto (6.15 uur) zo min mogelijk bewegen en adem in, adem uit. Regen tot halverwege België en koude wind in Luxemburg. Mijn bewolking klaarde wel op maar was niet weg. Precies 10 uur later op plaats van bestemming. Mooi huis, nadat de luiken open waren zagen we de gezellige inrichting. Toen op zoek naar water (2e instantie succes, beter de gebruiksaanwijzing lezen, haha). Toen het aansluiten van de elektra. Tja, dat lukte niet en later ook niet en ... Daar zaten we dan 10 uur rijden van huis. Houtkachel en waxinelichtjes aan, zaklantaarn bij de hand. Volgende ochtend was de situatie niet veranderd. En mijn bewolking was ook weer komen opzetten.
Opties: direct inpakken en naar huis; nog een dag blijven en beetje de buurt bekijken, iets meer uitrusten; of ingaan op tip verhuurder: gîte huren in de buurt.
Dat laatste hebben we gedaan. Een gîte gehuurd bij Ambiance de Vacances in Le Verrerie (in de buurt van Saint-Nicolas-des-Biefs).

Eerst boodschappen gedaan in Mayet-de-Montagne, koffie gedronken bij een bar bij de winkel en daarna op weg naar Le Verrerie. Het was vroeger een soort vakantiekolonie van de Franse 'Poste'. Binnen brandde de houtkachel en werden hartelijk ontvangen door eigenaren, honden en ezels.
Ingericht, eindje gelopen vanuit het huis en verder rustig aan gedaan.

Dinsdag zijn we naar Vichy geweest. De stad van het bronwater. Leuk om te zien, maar veel vergane glorie.
De stad heeft mooie winkels en een prachtig park langs de Allier (rivier).
Tot ongeveer 17 uur droog gebleven.Woensdag hebben we in de buurt rondgereden en een aantal plaatjes bezocht.
Eerst naar Ambierle. Mooie trip om er te komen. Prachtig uitzicht. Leuk oud plaatsje.
Wachten op de baas terwijl hij de kerk bezoekt.

Ze hebben daar ook zwarte boerenkool, haha.

Daarna zijn we doorgereden naar St. Haon-le-Châtel. Ook een leuk oud stadje, kasteel en een bijzonder kerkje met Fresco's.

Dientje die verstoppertje speelt.Een poos naar de geit staan kijken omdat deze zo stil stond dat we twijfelden of het een standbeeld was.

Via Renaison naar Barrage du Rouchain gereden.


Aan het eind van de middag begon het hard te waaien. Beloofde niet veel goeds. Bleef gelukkig bij waaien en regen.

Wordt vervolgd.

Groetjes,


Dientje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten