zondag 6 april 2014

Rand en stofspektakel

Zaterdag was echt mijn dag, haha.
Ik was van plan om de rest van de randen aan mijn hexagonquilt te maken. Omdat ik alles bij mijn vriendin had liggen en mijn naaimachine niet bij de hand had, was ik begonnen om het hexagondeel zover mogelijk aan de randen te maken en zou deze later aan elkaar naaien. 3 Zijden gespeld en geregen, uren ongemakkelijk op de grond geknield gelegen of op een laag krukje gezeten. Nu nog 1 korte kant. Snik, snik. Bleek de 2e korte kant te kort te zijn. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik voor de 1e korte kant het niet op maat gesneden stuk had gebruikt. Balen.
Alles ingepakt en mee naar huis genomen. Eerst de afwijkende korte kant op maat gesneden, toen de 4 stukken aan elkaar genaaid, het deel met de hexagonnen zat er nog aan vast. Alles rij voor rij los gemaakt, opgeschoven en weer vastgemaakt. Om 22 uur zat alles goed, pffffff.

Vandaag begonnen met het vastnaaien van de hexagonnen aan de randen.

Ook nog even naar het stofspektakel in Deventer geweest. Had wel een lijstje, maar kon niets naar mijn zin vinden. Wel wat gekocht:
Een groter snijmes, ik had alleen een kleintje. Is niet handig voor lange stukken of veel lagen op elkaar. En een stuk fel groen zigzagband voor een project waar ik verder niets over kan zeggen.

Ik geniet ervan om de hexagonnenquilt over de stoel bij mijn plekje in de kamer te zien liggen, de vensterbank als bijzettafel. Ik kom de rest van de dag wel door.

Fijne dag.
Groetjes,


Dientje

2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleur bij je hexagonnen! Oh, ze komen helemaal tot leven.
  Tja, soms gaan de dingen niet zoals je wilt. Maar ik zeg altijd 'voor elk probleem komt er wel een oplossing'...

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was de 1e kleur die ik pakte. Gelijk goed. Ik geniet elke keer als ik er naar kijk.
   Groet,
   Dientje

   Verwijderen