maandag 4 januari 2016

365 Challenge en Jules

Hier schreef ik al over de 365 Challenge.
Op oudjaarsdag het Birthday blok gesneden en voor een deel genaaid. Toen ontdekte ik dat het scrappakket te weinig middenkleuren blauw had. Ook had ik veel stofverlies. De bovenste rand ligt hier verkeerd.

Afgelopen zaterdag toch nog even naar Lohuis-Tijhuis in Oldenzaal gegaan, was i.v.m. familiebezoek toch in de buurt. Dit gekocht:

Zondag het blok afgemaakt. Ik ga het nog maar voor de 2e keer uithalen. Het grote blok waarschijnlijk net niet goed op maat gesneden of genaaid. De linker bovenhoek bubbelt en de punt is niet strak. 

Verder heb ik nog niets gedaan aan de Challenge. Eerst Jules afmaken.
foto van mijn telefoon.

Ben met de buitenranden bezig. De beschrijving van het patroon uit de Magic Patch is niet altijd even duidelijk. Ik ben een eind gekomen, maar ...
Toen ik zaterdag toch bij Lohuis-Tijhuis was heb ik naar het patroon van Ellen gekeken. En besloten het patroon te kopen.

Heb al verschillen gezien en ga nog kijken of ik wat kan aanpassen.

Genoeg te doen dus.

Fijne dag.


Dientje

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het juist leuk hoor het blok met die kleuren
  ik doe dus die snij techniek niet
  Ik heb alle blokken tot nu toe allemaal in eq getekend en uit geprint en doe de blokken op pp

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen EQ en zou dus de mallen moeten tekenen. De snijtechniek werkt voor mij sneller. Ik vind de PP-techniek wel erg leuk om te doen. Het blok vind ik ook mooi geworden qua kleur. zoals ik al schreef kan de uitvoering beter.

   Verwijderen
 2. veelsucces met beide projecten, leuk dat je zo enthousiast bent over de challange! n

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie de Challenge als een Dear Jane. De kleuren spraken me ook erg aan. Op facebook zie ik hele fanatieke deelnemers, dat ben ik dus niet. Op eigen tempo en ga ook met andere projecten bezig.

   Verwijderen
 3. Ik vind je Jules geweldig worden (ik ben gek op sneeuwmannen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jules is een geweldig ding om te maken. Alleen jammer dat het patroon uit de Magic Patch niet overal even duidelijk is.

   Verwijderen
 4. Ha Dini, de allerbeste wensen voor 2016! En je bent al goed begonnen zie ik... Tjonge, wat een leuke plannen heb je weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie lapjes heb je gekocht voor de challenge. Dat rechtse okerkleurige heb ik ook liggen :-) Ik ben de blokken wel aan het opslaan voor wie weet ooit, maar voorlopig heb ik nog andere plannen waar al stoffen voor klaarliggen. Wat een leuke Jules ben je aan het maken!

  BeantwoordenVerwijderen