zondag 25 juni 2017

2017 Frankrijk

Van Eguzon gingen we naar Charny, dit ligt ongeveer tussen Montargis en Auxerre.
In de omgeving was een wielerwedstrijd met op vrijdag een proloog vanuit Charny, zaterdag een ronde met start en finish in St. Sauveur-en Puisaye en zondag een tijdrit (ochtend) en ronde (middag) vanuit Charny.
Vrijdag alleen het start- en finishgebied gezien. Overal in de omgeving waren versierde fietsen te zien.

Zaterdag naar Guédelon geweest. Dit was ons 3e bezoek, 1e in 2003 en 2e in 2010. Dit is een middeleeuws dorp en burcht in aanbouw met methoden uit de middeleeuwen. Geen moderne technieken komen hier aan te pas. De medewerkers zijn studenten of vrijwilligers. We waren nieuwsgierig hoe ver men er mee was. Guédelon ligt ten zuiden van St.-Fargeau en St. Sauveur-en Puisaye.


Hier een korte impressie. Het was heet en stoffig.


Zondag was een rustdag, haha. We zouden naar het wielrennen kijken, lezen, handwerken, dus gewoon relaxen. Sommige ploegen hadden een tent of chalet gehuurd op de camping, zodoende kregen we tijdens het ontbijt al voorbereidingen op de tijdrit te zien.

Daarna naar de start / finish gelopen. Overal wagens en tenten van de ploegen.

Finish van tijdrit.

Op de terugweg naar de camping door de tuin van het Hotel d' Ville gelopen. en de versieringen van het stadhuis bewonderd, mooie quiltmotieven.

We hadden begrepen dat om 14.30 uur de start van de laatste ronde zou zijn. Het bleek waarschijnlijk om de voorbereidingen en inschrijving (links boven) te gaan. Nu ja dit is ook wel leuk. Mooie motoren van de Gendarmerie (rechts boven), rustig terug komen van een inrij rondje (rechtsonder) en opstellen achter de auto van de organisatie (linksonder).

Klaar voor de start en daar gaan ze dan, de klassement leider naast de wagen van de organisatie.

Tussen al die dure fietsen van de renners en kijkers was deze meneer blijkbaar bang dat zijn fiets gestolen werd. Met een grote ketting werd de fiets aan de boom vastgemaakt.

Van de finish heb ik een paar foto's met de telefoon gemaakt, niet mooi. Ik had mijn fototoestel niet meegenomen omdat ik dacht dat ze al gefinisht waren en alleen mijn Ben ging ophalen. Jammer dan.

Terwijl de heren aan het rondjes rijden waren heb ik nog een paar lapjes voor de Switch genaaid.

Maandag zijn we weer verder gegaan. We zouden nog naar Gien gaan, maar 34 graden leek ons te warm om een stad te bezoeken. We zijn weer in Bertrix geland, waar we de reis ook begonnen. De plek van de heenreis was bezet en we stonden op de plek er naast. Onze buren bleken buren van de camping in Charny te zijn die op zondag waren vertrokken. Links van onze caravan.

Dinsdag een wandeling gemaakt. Deze zou door het bos gaan. Voor een deel klopte dat ook wel.


Vooral het laatste deel waarin we veel in de zon liepen, was zwaar. Een stukje afgekort.

We zouden nog een dag blijven, maar vanwege de temperatuurvoorspellingen hebben we woensdagochtend besloten in te pakken en naar huis te rijden.

We hebben een heerlijke relaxte vakantie gehad. Door de temperatuur bepaalde dingen niet gedaan, maar wel weer dingen die niet in de planning lagen. 

Groet,


Dientje

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk weer genoten van je fijne vakantie, je kunt weer even nagenieten toch.............liefs.conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was een heerlijke vakantie. Goed dat jullie de uitjes hebben aangepast aan de weersomstandigheden. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat klinkt als een fijne vakantie met mooie avonturen. Altijd jammer dat het ook weer voorbij gaat..groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen