donderdag 5 april 2018

Wintersport

Door de problemen met mijn laptop een tijdje geen blog gemaakt. Op de Ipad wil het nog niet zoals ik wil. Ga dat nog eens beter uitzoeken.
Inmiddels ben ik dus weer met vakantie geweest, naar Les Coches in het ski gebied van La Plagne. We waren dit keer met 4 personen. Wij hadden zelf geboekt van maandag tot maandag, de andere 2 van dinsdag tot dinsdag.
Met onze vrienden in Zwitserland hadden we afgesproken dat we zondag bij hen zouden komen en dan maandag verder.
Zondag ochtend was het redelijk rustig en konden we goed doorrijden tot ... de Eifel en Hundsrück. Sneeuwbuien, files, stapvoets rijden.

We hebben de laatste jaren onderweg niet zoveel sneeuw gezien. Daarna ging het redelijk goed. Zelfs in Basel, waar het altijd druk is, was het rustig. Bij onze vrienden, in de buurt van Bern, lag geen sneeuw. 's Nachts heeft het iets gesneeuwd, dus gingen we maandag in een iets witte wereld verder. Voor Lausanne was het alweer groen.

Omdat we tijd genoeg hadden, zijn we toeristisch van Genève naar Alberville gereden. In Duingt vonden een mooi plekje aan het meer van Annecy om te lunchen.

Onderweg boodschappen gedaan bij een Super. We waren te vroeg in Les Coches en hebben wat door het dorp gelopen. Er lag veel meer sneeuw dan de voorafgaande jaren.

We hadden een mooi appartement, wel wat krap vooral de slaapkamer.

Dinsdag was het mistig en zijn we aan onze kant van de berg gebleven. Heerlijke sneeuw. Aan het eind van de dag een drankje genomen op het terras van Le Christal des Neiges. Dit restaurant was vorig jaar afgebrand en nu weer opgebouwd.

Woensdag samen met onze skigenoten een tocht gemaakt. O.a. naar Champagny-en Vanoise. We waren voor de 9e keer in dit skigebied en nog nooit was deze afdaling open. Nu wel, dus gaan ...

Donderdag de oversteek naar Les Arcs gemaakt. Ook weer prachtig. We zijn niet op het hoogte punt, Aiguille Rouge, geweest omdat het te druk bij de gondel was.

Vrijdag naar de Gletsjer Glacier de Bellecôte geweest. Prachtig, maar erg koud door de wind.

's Avonds uit eten gegaan. In het restaurant hangen veel schilderijen die je kunt kopen. Het plafond is bijzonder; een schilderstafel ondersteboven.

En ik heb heerlijk gegeten Tartiflette Royale (is met extra vleeswaren) en als toetje Tarte de Myrtilles met bosbessenijs en bosbessensaus. Heerlijk, maar pfffff. Eerder in de week hadden we ook al bij de bakker Myrtille taart gekocht en bij de kaasboer Reblouchon, het ingrediënt voor Tartiflette.

Zaterdag zijn we naar een ander uithoek geskied Plagne Montalbert. Na de Lunch ben ik afgehaakt.

Dit was ook de laatste skidag. We hadden namelijk besloten om op zondag terug te rijden i.p.v. maandag.

Op de heenweg heb ik de 2e mouw van mijn vest afgebreid. Ik moet nog kijken of de mouwen lang genoeg zijn en dan kan ik ze afkanten. Op de terugweg heb ik hexjes on de kartonnetjes geregen (3/4 doosje klaar toen we thuis waren). Als we na het skiën in ons appartement waren, heb ik vooral gewerkt aan de Cathedral Windows. Niet erg opgeschoten en geen foto gemaakt.

Al met al een heerlijke vakantie, prachtig weer, goede sneeuw. Ik heb ook meer geskied dan voorafgaande jaren. Super.

Groetjes,


Dientje

2 opmerkingen:

  1. Om bijna jaloers op te worden... Lekker even mee genoten via je foto's. Ik ken die omgeving van in de zomer, prachtig hè...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's en wat heb je het fijn gehad daar. Ik heb even heerlijk met je mee genoten. Je vest bijna klaar, ben benieuwd naar het eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen