donderdag 2 oktober 2014

Voorbereiden 2

Behalve achter de naaimachine zitten om de quilt van Sophie in elkaar te naaien heb ik ook nog andere dingen gedaan.
Zaterdag is er weer een Brei- en Haakdag bij het Kleinvak in Schalkhaar. Al een paar jaar ben ik één van de helpers op deze dag.

Ik stem met Mireille af of ik nog iets moet voorbereiden. Dit jaar wilde zij o.a. Entrelac breien laten zien. Ik heb een proefstukje gemaakt om de techniek te laten zien.
Komende dagen brei ik nog een stukje verder.

Ik ben in het voorjaar begonnen met breien van een sjaaltje waarbij je elke naald 1 steek moet meerderen. Dit model heeft een bloemblaadje aan de buitenkant. Het patroon zag ik op de Duitstalige site Nadelspiel

Dit is een site met veel patronen, koop en gratis. Veel wordt met behulp van filmpjes op You Tube uitgelegd. Ik maak er regelmatig gebruik van. Ze hebben bijv. elke maand een sokkenpatroon. Ook voor haakwerk kun je hier veel vinden. Elizzza, oprichtster, was laatst in een Duitse Talkshow samen met een minister en volgens mij iemand uit het bankwezen. Het onderwerp was ontspanning/hobby naast een stressvolle baan.

Natuurlijk neem ik ook mijn mini sokjes mee. Ik brei mijn sokken sinds een paar jaar altijd van teen naar boord. De hiel brei ik volgens de Jo-jo techniek. Een van de andere helpers breit 'klassieke' sokken. Op deze manier kunnen de gasten verschillende methodes zien / leren.

Mijn Noorse truien, sokken gaan mee, een haakwerk en mijn Ipad om snel iets op te zoeken of een voorbeeld te laten zien.

Ik vind het elke keer weer leuk om te doen. Ik merk dat de bezoekers het ook waarderen, hoewel .... niet alle. Er zijn namelijk altijd mensen die alles voor niets willen hebben en van mij patronen / copiën willen hebben. Ik verwijs naar sites, of de winkel / webshop en geef altijd aan waar ik het vandaan heb.

Ik verheug me op zaterdag. Ik zal nog wel een paar foto's maken.
Fijne dag.


Dientje

1 opmerking:

  1. Dat is leuk om bij zo'n dag te mogen helpen! Je hebt lekker de stress van alle organisatorische details niet, maar wel de leuke kanten van zo'n dag.
    Ik wens je alvast een fantastische dag!

    BeantwoordenVerwijderen