donderdag 19 maart 2015

Les Coches (la Plagne)

Deze week zit ik in de sneeuw. Dit keer hebben we een appartement in Les Coches. Dat behoord bij het skigebied van La Plagne: Paradiski.
We hebben een mooi appartement met uitzicht op het dal tot Bourg St. Maurice. Vooral 's avonds als de lichtjes aan zijn is het een mooi gezicht. 

Helaas geen zon op balkon. We zitten vlak aan de piste naar Montchavin.

Dus 's ochtends een paar bochten skiën naar Montchavin en drie liften later zitten we midden in het skigebied.

Boven op de L'Arpette worden we door deze 'Paradiskier' verwelkomt.

Zondag naar Champagny-en-Vanoise geweest, tenminste tot zover we konden komen. We komen al voor de 6e keer in dit gebied en de dalafdaling naar Champagny is nog nooit open geweest.

Het was bewolk en soms een zonnetje. En heel veel wind, soms was het onaangenaam in de lift.
Maandag was hetzelfde weer als zondag. De zonnige kanten van het gebied bezocht. Aan het eind van de middag nog op een terrasje gezeten. Er was niet veel te doen.

Dinsdag was het nog erger met de wind. Besloten om maar eerst koffie te drinken in het appartement. Tegen het eind van de ochtend toch op pad gegaan. De wind leek daar minder. We gingen naar Roche de Mio. Die top ligt net voor de gletsjer. Wat koud en waaien. snel de zon en de luwte gezocht. In het dorp nog op een terrasje gezeten. Nog net een glimp zon.

Woensdag was een prachtige dag, windstil. We gingen naar Plagne-Mont Albert. Prachtige tocht.

Heerlijk zonnig terras.

Mont Blanc gezien.

Nog meer prachtige uitzichten.

Volgens de voorspellingen wordt het vandaag ook zo'n superdag. Ivm de sneeuwconditie zou het iets minder mogen. Maar ja, we mogen niet klagen.

Wordt vervolgd.

Fijne dag,Dientje.

1 opmerking:

  1. Leuk dat je direct verslag doet van jullie vakantie. Heerlijke foto's van een prachtig skigebied! Fijne dagen, groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen