zondag 16 augustus 2015

Jardin Floral de Digeon


Afgelopen juni tijdens ons verblijf in de Picardië bezochten wij Jardin Floral de Digeon, vlakbij Aumale in de buurt van Amiens. Het Château en landgoed werd 28 jaar geleden gekocht door Lidwine en Bruno Goisque. Zij hebben hoofdzakelijk samen een prachtige tuin gemaakt. De ontmoeting met Lidwine was bijzonder, Bruna hebben we alleen aan het werk gezien. De tuin is prachtig. De moeite waard om te bezoeken. In het Château is ook een B & B. Hoe de kamers zijn weet ik niet. De meubels in de ontbijt- en huiskamer waren oud en als je op de bank zat kwam je met moeite overeind. Maar door de charme en bijzondere uitstraling van de gastvrouw gaf dit niets. Zoals ik al in mijn blog schreef, deed zij haar best om Nederlands met ons te spreken.
Ik laat een selectie van mijn foto's zien. Kijk maar mee.
De plattegrond en geschiedenis = is een verkreukeld A4tje in een plastic hoesje.


Entree:
Over het hele terrein stonden beelden en zitjes van oude boomstammen, zoals deze:

Op naar de Rozentuin:
Ook met druiven en fruit:

Op naar het park.Wordt vervolgd.

Fijne zondag.Dientje

4 opmerkingen:

 1. Wat is het daar mooi, echt even genieten, dank je wel voor de vele foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een prachtige plek. Leuk dat je zoveel foto's van de tuin hebt gemaakt. Ik vond het ook al zo leuk om even binnen te kijken. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Best bijzonder om daar te zien en dat deze dame Nederlands probeerde te spreken. De tuin is prachtig, moet een lust zijn geweest om daar rond te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze dame had een aantal jaren in België gewoond. Ik had het idee dat zij het ook leuk vond om nl te spreken. Maakte voor mij de conversatie gemakkelijker, haha.

   Verwijderen