zondag 8 mei 2016

Bevrijdingsdag / Hemelvaart

De week van Koningsdag, met alle regen / hagel / wind / kou, en de sombere voorspellingen voor Hemelvaart maakten dat wij onze plannen om te gaan kamperen hebben laten varen. We zagen het niet zitten in ons kleine Kipje. 
Een ander plan dan maar. Vorig jaar was het ons door allerlei omstandigheden niet gelukt om een afspraak te maken met mijn nicht in Den Helder voor een bezoek. Zij hadden nu geen plannen en wij waren vrij. Dus een afspraak was dit keer snel gemaakt.
Ook een nachtje logeren zorgt voor nogal wat bagage; een tas voor onszelf, een tas voor Dientje, een tas met van alles en nog wat (natuurlijk ook een handwerk), een slaapkussen voor Dientje, slaapzakken voor ons zelf, wandelschoenen. En mijn onderweg breitas.


Om 9 uur weg, om 11.15 uur in Den Helder. Onderweg nog de spoorbrug gezien die de volgende dag over de A1 werd gemanoeuvreerd (waar we niet aan hadden gedacht).

Na de koffie en de lunch door de bollenvelden gereden. Onderweg kwamen we nog enkele bloem mozaïeken tegen waaronder deze Rembrandt.

  

Allemaal blaadjes, knopjes.

In Anna Paulowna bezochten we de Poldertuin of te wel: Klein Keukenhof. Prachtig aangelegd met veel tulpen. Loop maar mee.Vanuit de Tuin kon je ook op een wandelroute door een natuurgebied komen. Wij zijn alleen het bruggetje overgelopen en weer teruggegaan.


Deze tulpen hadden een kelk van ruim 10 cm hoogte.


Echt een aanrader als je in de bloeiperiode in de buurt bent. Ik weet niet hoe de tuin de rest van het jaar er uit ziet.

Doorgereden naar Callantsoog. De auto buiten het dorp geparkeerd en via het Kooibosch naar het dorp gelopen.


In Callantsoog was het druk, er was een markt en door het mooie weer veel mensen. Je kon op de foto met een uil. Ik vind dit mooie dieren om te zien, maar om ze zo toeristisch in te zetten ...


Na het ijsje van Primo nog even een blik op het strand en de zee geworpen.


Daarna naar huis en lekker in de tuin gezeten (met een handwerk, haha), heerlijk eten gehaald en een mooie dag in stijl beëindigd.
Dientje

5 opmerkingen:

 1. Prachtige kleurexplosie van al die bloemen, je hebt het mooi op de foto's gevangen. Heerlijk zo'n paar dagen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's zeg, heb met je mee genoten..........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooie foto's. Vooral de nachtwacht is bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een dag! Jullie hebben veel gezien en vooral genoten...
  Heel bijzonder die schilderijen van bloemen, dat had ik nog nooit gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was een route van allerlei mozaïeken. Eerder in de week hadden mijn nicht en haar man nog niets gezien. Ze dachten dat het afgelopen was. Dit was de mooiste en grootste die we gezien hebben.

   Verwijderen