maandag 25 september 2017

Ootmarsum

Vorige week hadden we vakantie en zouden met de caravan naar Ootmarsum gaan. Door het slechte weer hebben we de plannen omgegooid en zijn niet met de caravan weggeweest.
Verveeld hebben we ons allerminst: o.a. verjaardag Ben gevierd, naar Villa Mondriaan geweest en Ootmarsum bezocht met onze Zwitserse vrienden.
Ik heb in Ootmarsum weer hele andere dingen gezien dan tijdens mijn vorige bezoek, hier. Ga maar mee.
Bij de parkeerplaats zag ik een beeld van een steenbok en daarna kwam ik meer sterrenbeelden tegen. 5 Heb ik niet gezien, maar eens een route vragen bij de VVV. De volgende heb ik gevonden te beginnen bij linksboven: Tweeling, Steenbok, Waterman, Leeuw. Kreeft, Ram en Vissen.

Vlak voor het openluchtmuseum ligt de bierbrouwerij, met daarvoor een mooi aangelegde tuin met bloemen waar vlinders op afkomen. De hop groeide al tegen de draden, linksonder.

Op het kerkplein bij de Simon- en Judaskerk is een vijvertje met een mooie beelden groep.

Door heel Ootmarsum veel beelden en kunstwerken.

Het Twentse Ros in het midden.

Siepelootje was regelmatig te zien.

Deze beelden "Bewaarschool" hadden we nog niet eerder gezien.

De vorige keren hadden we de Simon- en Judaskerk niet bekeken, nu wel.


Dit prachtige gewaad was uit 1749. Geweldig borduurwerk, superdun garen.


De parkeerplaats was bij de begraafplaats en daar was ook een Mariakapel. In de kapel een verhaal in het Twents over een kaars bij Maria (linksonder). Buiten was een grafsteen ter nagedachtenis aan de Zusters van O.L. Vrouw van Amersfoort (1850-2007). Twente is overwegend katholiek.

Vanwege onze vrienden hebben we Twente toerisme nog even voortgezet. We zijn naar Singraven bij Denekamp gereden en hebben bij de Watermolen nog even gekeken en rondgelopen.

Huize Singraven

Via Beuningen en de Lutte zijn we naar de A1 gereden. Als afsluiting van de dag hebben we Australisch gegeten bij Nunu (ligt tussen Schalkhaar en Wesepe).

Een leuke, gezellige vakantiedag.

NB. Ik kreeg de laatste tijd regelmatig rare reacties. Het leek wel Arabisch of zoiets, in ieder geval onleesbaar. Volgens Willy van De tante van Tjorven is het spam dus heb ik modereren aangezet.

Fijne dag,Dientje

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig heb je je vakantie niet door de regen laten bederven. Ootmarsum is leuk en ik zie op jouw foto's nog weer veel nieuwe dingen, een reden om er nog eens naartoe te gaan.
  Het is een hardnekkige spammer, dus bij mij ook nog steeds modereren erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, jullie vervelen je dus nooit ... denk ik zo...
  Ik heb weer genoten van je foto's hoor!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het moet wel heel erg met mij gesteld zijn, wil ik mij vervelen. Maar volgens mij ken jij dat woord ook niet, ­čśë­čśé

   Verwijderen
 3. Prachtige foto's weer en jullie hebben je wel vermaakt lees ik zo. En dat borduurwerk,echt even genieten van die foto, het is zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen