donderdag 25 januari 2018

Villars-sur-Ollon vervolg

Na dinsdag, zie vorige blog, werden we elke ochtend gewekt door de lawine kanonnen. Elke ochtend sneeuwde het. Voor mij betekende dat einde skiën. Ik zie dan te weinig en raak gedesoriënteerd. 
Links op de foto is dinsdagochtend en rechts woensdag.

Behalve de sneeuw was er ook veel wind. Bij het stationnetje werd ons gezegd dat boven alles dicht zat en dat het maar de vraag was hoelang het treintje nog zou rijden. Dus maar terug naar appartement en andere bezigheden ter hand genomen. Tegen de middag werd het iets minder en gingen we naar het dorp om bij de tearoom Maison Heiz Kaffee avec Tarte de Pommes te nemen. De bakker had alleen nog een appel en perengebakje op basis van bladerdeeg.

Vrolijke gordijntjes. Ik kon ze niet beter fotograferen.

We kwamen op de terugweg nog een pistekaart tegen. Daarop werd aangegeven dat er boven 2 sleepliftjes open waren (groene stipjes).

Donderdag heeft Ben nog wel geskied in de sneeuwbui, ik ben thuis gebleven.

 's Avonds om 22 uur was het 5 graden boven nul en het water gutste van de berg af.
Vrijdag sneeuwde het weer en was alles aangevroren. Omdat we in de loop van de middag richting Bern zouden gaan hebben we maar vast ingepakt. We maakten ons zorgen over de toestand van de weg, maar dat was niet nodig. Ook nu weer sterke dooi, de weg was schoon en toen we buiten het dorp waren was alles groen. De terugreis zaterdag was onder begeleiding van regen en sneeuwbuien.

Gelukkig ongedeerd thuisgekomen.


Dientje

1 opmerking:

  1. Je vakantie lijkt zo snel voorbij... Jammer dat het met het weer een beetje tegenviel!
    Altijd heerlijk om weer thuis te komen hè...
    Dat gordijntje is leuk, gaat je misschien nog wel inspireren tot iets quilterigs?

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen