zondag 3 november 2013

Breien op Noorse televisie

Op verschillende blogs heb je al kunnen lezen dat vrijdagavond op de Noorse televisie een avond- en nachtvullend programma over breien was. Vanaf 20 uur kon je dit live volgen via internet, met Engelse vertaling.
Leuke uitzending. Veel informatie.

Dit schaap

werd geschoren, de wol werd gesponnen en een trui gebreid. Er werd geprobeerd het Australische record te verbeteren, 4 uur, 51 minuten, 14seconden. Dit is niet gelukt.

Op zaterdagochtend hoorde ik op radio 1 tussen 8 en half 9 een stukje hierover. De Noorse uitzending werd belachelijk gemaakt, vond ik.

Voor iets anders had ik mijn Noorse truien gefotografeerd. Gezien het thema leek het me wel passend deze te tonen.

De rode heb ik zelf gebreid, zo'n 20 jaar geleden. Het garen was origineel Dale garen. Hier is die in zijn geheel.

De andere 2 ook nog beter in beeld.

Ik heb ook nog ergens een andere Noorse trui met geborduurde pas. Deze is aan de korte kant en daarom draag ik hem niet meer, maar heb hem nog wel bewaard.

Op oude foto's uit 1979 zag ik mezelf in een IJslandse trui (Lopi wol) en Ben in een Noors vest (2x gebreid omdat het te groot uitviel). Die zijn zoveel gedragen dat het zich niet meer loonde om te herstellen. Misschien kan ik de foto's nog een keer scannen.

Fijne zondag.

Groetjes,Dientje

2 opmerkingen:

 1. Oh.. wat een prachtige truien Dientje, echt geweldig mooi!!! Als ik deze nou ook nog eens zou kunnen breien ;)! En dan passend bij de wanten, hi hi! Ik ben werkelijk jaloers op je hoor, wat zijn ze schitterend!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Lupineke. Ik vind het inbreien erg leuk. Ik heb de rode trui 2x gebreid. Hij was te groot. De 2e versie is ook nog aan de royale kant, maar dan kan ik er nog iets onder dragen (windstopper bijvoorbeeld).
   Succes met het breien. Wie weet wat je nog eens maakt.
   Groet,
   Dientje

   Verwijderen