maandag 25 november 2013

Quiltcursus les 3 en 4

Aanstaande dinsdag is de laatste quiltles.
Voor de les van 2 weken geleden moesten we de top van 2 pannenlappen klaar hebben. In de les werd besproken hoe het afgemaakt moest worden.
Om te quilten had ik gekozen voor donkerroze quiltgaren. Ik twijfelde of ik ook een beige tint zou meenemen, niet gedaan. Je zag niets terug van het roze garen en ik vond het niet mooi. In het voorjaar had ik bij Atelier Hartendief goudbeige garen gekocht. Dit vond ik beter.
Ik heb geen lusjes aan de pannenlap gemaakt, omdat ik nooit een pannenlap ophang en ik ook nog niet weet of ik ze als pannenlap ga gebruiken.
Hier het resultaat:

In de les moesten we Log-Cabin maken met behulp van 1 cm blokjes vlieseline. Dit zou een speldenkussen worden. Goed gelukt vind ik.

Ik had het meegenomen naar mijn werk om aan mijn cliënten te laten zien. Een medewerker vond dit erg mooi en vroeg of ik ook zoiets voor haar wilde maken. Daar heb ik geen tijd voor, wil zelf veel te veel doen.
Vorige week bedacht ik me dat er tussen de geërfde spullen 2 blokken zaten waar ik geen bestemming voor had. Even een avondje kwaad maken en:

Als het voor mezelf zou zijn, zou ik een knoop in het midden doen zodat het midden naar binnen getrokken wordt. De eigenaresse mag dit zelf bepalen en doen.
De volgende les (laatste) (dinsdag) gaan we een servetring maken. De stofjes zijn al geknipt.

Verder heb ik nog Granny's gehaakt voor het goede doel. Ik kan ze nog tot zaterdag inleveren.

Vandaag ook weer eens een paar centimeter aan mijn vest gebreid. Of die deze winter al gedragen kan worden?

Komende week een drukke agenda, dus of er veel geproduceerd kan worden is de vraag.

Fijne dag.

Groetjes,
Dientje

2 opmerkingen:

  1. Je quiltwerk ziet er goed uit! Mooie kleuren en goed op elkaar afgestemd...
    Succes met al je andere werkjes!

    BeantwoordenVerwijderen