maandag 17 februari 2014

Handwerkbeurs 2014 Zwolle

Zaterdag met een collega naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. We hebben al verschillende pogingen gedaan, maar dit jaar was het raak.

Om 10 uur waren we bij de IJsselhallen, gewapend met fototoestel, geld en bankpasje. Ja en dan val je direct in de drukte van de opening.
Onze route aangepast en zo liepen we door elke rij, kraam na kraam. Wat een kleuren, mooie materialen. Je wordt er hebberig van. Erg druk bij Annita van "zij maakt het". Mooie garens en voorbeelden bij Astrids Dutch Obsessions. Mooie wolletjes en omslagdoek bij Klazien'sTrollenwol met het mooie boek Öland breien en bijbehorende pakketten. En nog vele andere wolletjes, katoentjes, zijde en andere garensoorten.
De stand van Atelier Bep was mooi aangekleed, voorbeelden met die kleine hexagons, prachtig. Verder veel mooie quilts gezien. En al die stofjes op kleur gesorteerd bij diverse kramen, alle namen van de firma's niet onthouden.
De quiltstandaard van firma Meeuw sprak mij ook wel aan, niet gekocht. Eerst maar kijken wat je kunt doen met datgene wat je al hebt.
Na 1 1/2 uur eerst maar eens koffie en overleggen wat we verder gaan doen. Wat willen we beter bekijken, Wat willen we wel / niet nog een keer zien. Wil ik wel of niet kopen.
Nog een bezoekje aan een aantal kramen waar we iets bijzonders gezien hadden.

Om ongeveer 13 uur hadden we zoveel indrukken opgedaan, onze hoofde liepen over. Omdat we 's middag ook nog andere afspraken hadden, besloten we te stoppen. 

Mijn opbrengst:
Geen enkele foto gemaakt, :-)
Een fles Eucalan.
Een draad door de naaldapparaat voor mijzelf en een paar als cadeau.


Mezelf in kunnen houden bij al die verleidelijke wolletjes en stoffen, eerst maar voorraad opmaken. Veel ideeën opgedaan.

Het was gezellig en leuk. Voor herhaling vatbaar.

Fijne dag.
Groet,


Dientje

4 opmerkingen:

 1. Nou, dat is een enerverend dagje geweest! Zelf ben ik beslist geen beurstype, maar ik proef uit je berichtje dat je er van genoten hebt..
  Toch leuk dat je nog wat gekocht hebt voor jezelf. Ik vind met niks thuiskomen ook altijd zo kaal...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het viel nog wel mee om niets mee te nemen. Je wordt wel snel verleid op zo'n beurs. De draad doorhalen zagen we ook pas toen op weg naar de uitgang waren. Ik bewaar mijn geld nu voor een volgend bezoek aan beurs of winkel, haha.
   Groet, Dientje

   Verwijderen
 2. Wat knap dat je je in hebt kunnen houden bij de wolletjes en stofjes :-) Ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet zoveel dat je maar wilt kopen. Bij de koffie afgewogen wat ik wel / niet wilde. Toen bleef er niet veel over, denkend aan de voorraden thuis, :-)
  Alleen om ideeën op te doen is zo'n beurs al leuk. Een keer doen dus.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen