donderdag 6 februari 2014

Noorwegen maart 2013

Ik las op de blog van Elizabeth (Busy Bessie) dat Sterre naar Noorwegen wilde. Ze had daar al een paar dagen geheimzinnig over gedaan. Ik heb haar geadviseerd de kans te grijpen als die zich voor deed.
Al jaren hadden we het er over om te gaan wintersporten in Noorwegen. Altijd was er wel iets. Onze wintersportvakantie van januari 2013 hadden we ivm andere plannen laten schieten. Toen kwam de vraag wat te gaan doen in maart? Ben opperde om eindelijk naar Noorwegen te gaan. Toen de krant ook nog met een lezersactie kwam met een reis naar Trysil in Noorwegen, was ons lot bezegeld.
De reis bestond uit overtocht van Kiel naar Oslo v.v. (20 uur op de boot, minicruise), appartement in een luxe resort aan de piste.
De bootreis vond ik een hele belevenis. Er was zoveel te zien. Ik miste wel een plekje waar je zomaar kon gaan zitten om alles te bekijken of rustig met een handwerkje te zitten. Er waren alleen zitplaatsen bij de kroegjes, restaurants. We zaten zowel op heen- als op de terugreis op de bovenste verdieping. Op de heenreis aan de achterkant, op de terugreis aan de voorkant.
Hier wat foto's van de heenreis.

Het was een 4-p binnenhut. Uit het plafond kon je nog 2 bedden naar beneden trekken.

Blik op de winkelstraat.


Vertrek uit de haven van Kiel.Deense wateren.

Reclame voor de show van 's avonds.

Tegen zonsondergang, tussen de Deense eilanden.

Overal hingen TV's met de route van de boot. Hier zijn we al bijna in  Oslo.

Eilanden voor Oslo en blik op Oslo.


De auto's staan dicht op elkaar. In- en uitstappen viel niet mee.

Wat doen we niet meer?
Haring eten van het buffet. Eigenlijk wisten we het wel, maar dachten niet na. Haring of Hering is zo zout. De hele avond en nacht veel gedronken en daardoor slecht geslapen. Maar verder was het buffet een aanrader.
Een binnenhut, je zit wel opgesloten vonden wij.

Over het resort en skigebied vertel ik in een volgend blog.

Fijne dag.
Groetjes,Dientje

2 opmerkingen:

 1. Nou, dit moet Sterre maar niet lezen! Als ik straks ga werken, sluit ik de laptop helemaal af. Een stel poppen zelfstandig naar Noorwegen; dat gaat hem natuurlijk niet worden. En ik heb geen tijd om mee te gaan op dit moment.
  Maar wat een belevenis Dini... zo'n boot lijkt wel een heel dorp!
  Erg leuk om al die foto's te zien. Wij willen ooit nog eens in de zomer naar Noorwegen, dus alvast een beetje zien hoe het gaat is niet verkeerd.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een belevenis. Zo'n winkelstraat is een aaneenschakeling van eet- / drinkgelegenheden en souvenir- / drankwinkels. Aan entertainment geen gebrek evenals Well- en fitness. Zwembad. En alles zit vol of lange rijen. De eetzaal waar het buffet was moest een plek worden gereserveerd. Zat vanaf 17 uur vol tot 21 uur.
   Je moet beslist gaan als je de kans heb. Wij gaan zeker nog een keer.
   Groet,
   Dientje

   Verwijderen