maandag 3 februari 2014

Hexagon

De luchtweginfectie houdt lang aan. Kuurtje prednison en antibiotica gehad. Voelde geen grote verbetering. Dacht donderdag zelfs dat het weer opnieuw zou beginnen. Maar het lijkt sinds vrijdag toch de goed kant op te gaan.
Mijn werk kon ik redelijk doen en kleine huishoudelijke activiteiten. Maar dan was het ook op.
In de stoel hangen en hexagonnen aan elkaar naaien was het enige wat ik deed.
Stand van zaken: 9 rijen aan elkaar genaaid. 

Gisteren ook de resterende rijen uitgelegd. De foto is onduidelijk door schaduw. Ik kon de bloemen niet anders neerleggen, lag helemaal klem tussen stoel en hondenmand. De foto heb ik voornamelijk gemaakt als geheugensteun voor mezelf. De briefjes links liggen op rij 8 en 9.

Tijdens het naaien was ik aan het denken hoe ik de zij-, boven- en onderkanten op zou vullen en wat ik als rand zou doen. De lengte en breedte is 2.00 x 90 cm.

Ik dacht om dit met een neutrale kleur op te vullen en tot de goede lengte en breedte te maken. Of toch nog een baan ertussen?
Op internet al eens gezocht, maar kon niets vinden of het was niet goed te zien.
Vanmorgen kwam ik via een andere blog bij Elke dag een steekje. Daar zie ik een blauwe bloemen (hexagon) quilt. Precies zoals ik het bedacht had.
Werd het toch nog een leuke zondag, haha.

Fijne dag,Dientje

6 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijke bloemetjesquilt,mooi! En beterschap!!

  (Je hebt me trouwens aangestoken met het quiltvirus..)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent niet snel van je klachten af hoor... Meestal knap je met die medicijnen toch wel snel op. Maar misschien dat het nu dan toch eindelijk z'n werk gaat doen!
  Wat zijn je hexjes leuk, echt waar... Zo mooi om ze bij elkaar te maken. Ik krijg er gewoon zelf ook zin in om ze te maken..
  Gebruik jij kartonnetjes erin om ze aan elkaar te maken?

  Groetjes en beterschap!
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elizabeth,
   Nog last van kriebelhoest, maar wordt steeds minder.
   Ik maak de hexagon met kartonnetjes. Er is een site waar je verschillende vormen in door jou opgegeven maten kunt downloaden. Deze heb ik geprint en gelamineerd. Ik vind het fijn werken. Op diverse blogs ben ik ook wel stempels tegen gekomen en worden aan elkaar genaaid. Lijkt me ook wel handig. Ik zal je de gegevens van de site sturen, maar misschien ken je deze ook wel.
   Groet,
   Dientje

   Verwijderen
 3. Ik ben ook bezig met bloemen maken, ik vraag mij wel af, hoe nu verder. Naai jij eerst een rij en dan daar weer een rij aan? Ik wil een tweepersoons sprei maken. Dus een rij is al 2 meter. En wat doe je met de kartonnetjes, haal je die eruit?
  Het is erg leuk om te doen en verslavend. Groetjes Mary

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mary, ik heb de 1e twee rijen om en om aan elkaar genaaid. Ik werkte met 2 draden, 1 om links om te gaan de andere voor rechts om. Ik probeerde zo te werken dat ik steeds kartonnetjes weg kon halen. Dus wanneer een hexagon aan alle kanten vast zat aan anderen, haalde ik het karton eruit. Vanaf rij 3 ben ik rij voor rij gaan werken. Aan het eind had ik alleen nog kartonnetjes aan de buitenkant van de top.

   Verwijderen
  2. Ik hoop dat je mijn antwoord een beetje begrijpt. Het is inderdaad leuk en verslavend. Ik ben een jaar bezig en zo'n groot stuk quilten heb ik nog nooit gedaan. De hexagon deken wordt voor mijn man en ik maak er voor mijzelf een met sterren. Ik gebruik tot nu toe alleen stofjes die ik gekregen heb, met een paar gekochte. Veel succes met jouw quilt.
   Groet, Dientje

   Verwijderen