zondag 27 juli 2014

Savannah's Ohio Stars

In mei 2013 zag ik op de blog van the Stitch Cottage een SAL: Savannah's Ohio Stars, zie mijn blog van 25-05-2013. Ik had nog nooit een quilt gemaakt, ik wilde iets doen met stoffen die ik had gekregen en dit leek me wel gemakkelijk. Verder had ik er geen idee en bestemming bij. Een sprong in het diepe dus.

In juni ben ik ermee begonnen. Tot november heb ik 13 Stars gemaakt en 18 zandloperblokken. Er lagen nog een aantal blokken klaar in een doosje om getekend en genaaid te worden. Deze bleven liggen omdat ik in de ban van de hexagonnen en sterren was en de Bugsyquilt gemaakt moest worden. Het doosje ging mee naar Val Thorens (maart 2014), naar Duitsland (juni 2014), maar er werd geen Ohio Star meer gemaakt. 

Toen het vorig weekend zo warm was heb ik de krat met handwerkspullen eens uitgemest en kwam de Stars weer tegen. Ik wist nog steeds niet wat ik ermee moest doen. Sommige Stars vond ik niet mooi door stofgebruik, maar met de zandlopers leek het wel aardig. Alles maar op tafel gelegd en gesorteerd. Ik had 2 varianten zandlopers en gekozen voor de stof die ik al vanaf het begin had, rechtsboven en linksonder.

Toen de Stars genomen die ik het mooist en wel aardig vond. Na veel verplaatsingen heb ik uiteindelijk een begin van 25 blokken. Aan elkaar genaaid  en het ziet er zo uit.

Nu nog bedenken of ik meer blokken ga maken of ...
Wordt vervolgd.

Groet,Dientje

5 opmerkingen:

 1. Gelukkig zijn ze weer uit de handwerkbak gekomen! Ze zijn veel te mooi om daar onderin te blijven liggen.
  Ik vind sterren heel mooi, en deze combi met de zandlopers is prachtig!
  Maar wat zie ik nu op de laatste foto bij de twee onderste zandlopers..., die lichte blokjes ...?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stom, vergeten de papiertjes weg te halen. Rij 1 enz. Ze zijn er nu wel af, haha.
   Groet,

   Verwijderen
 2. Dat is een heel nieuw avontuur geworden, met een heel mooi resultaat. Leuk om te zien en te lezen hoe dit is gegroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Dank je. Het zijn bijna allemaal stofjes uit een erfenis.

   Verwijderen