zondag 1 februari 2015

Oefening

Maandag afgesproken met een vriendin om mij in te wijden in het quilten in een ring. Ik had mijn kerstquiltje meegenomen. Ik vond het niet gemakkelijk, maar ja het was de 1e keer.

Zaterdagmiddag alles uitgehaald en opnieuw begonnen. Na een uur kreeg ik de slag enigszins te pakken.
 Even iets dichterbij.

De voorkant. Het zilvergrijze garen valt een beetje weg.

Elke dag een stukje oefenen. Op een dag dan .....
Ziet het er zo uit:
foto internet

En dan maak ik misschien zoiets:
foto internet

Ik ga maar eerst verder oefenen.

Fijne zondag.Dientje

2 opmerkingen:

 1. 'k Heb vroeger wel eens geborduurd in een ring, en dat vond ik echt helemaal niet fijn. Dus quilten doe ik ook zonder ring ... Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Wat zou eigenlijk de meerwaarde zijn van een quilten in een ring? Ik heb geen idee...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ook ik ben benieuwd naar je ervaringen met ring. Veel mensen borduren ook met zo'n ding... Het lijkt mij dus helemaal niets.
  Maar de meerwaarde, wat Elizabeth zich afvroeg? Ik denk dat je dan strakker kunt werken, zodat je steekjes gelijk zijn. Ik heb er wel eens iets over gelezen in een quiltboek, maar exact weet ik het niet meer.
  Voorlopig wachten we maar af hoe jouw vorderingen zijn.... en tegen die tijd dat jij zulke mooie en ingewikkelde dingen kunt quilten denk ik dat ik het misschien ook wel kan.... (de makkelijkste dan hè, gewoon doorpitten geloof ik dat ze dat noemen)

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen