donderdag 29 januari 2015

Zwitserse Bezigheden

Naast skiën, wandelen, genieten van onze vrienden, ontmoeten bekende en onbekende mensen, relaxen (daar is een vakantie toch voor! Haha), heb ik ook nog wat gedaan met mijn spullen in de handwerkkrat, zie hier.

Een van de doosjes met spullen voor quilt Fleurtje heb ik het meest in handen gehad. Vorige donderdag was dit de tussenstand.
Inmiddels zijn daar een aantal bloemen, halve bloemen, tussen- en verbindingsstukjes bij gekomen.
Ondanks alle bovenstaande resultaten lijkt het doosje nog niet veel leger.

Ik heb ook altijd een onderweg breiwerk. Daar ben ik niet veel mee opgeschoten. Niet dat ik niets gedaan heb, maar ....
Op de heenreis ontdekte ik dat ik een steek had laten vallen. Omdat ik geen haaknaald bij de hand had, heb ik deze steek maar met een speld vastgezet. Ik wist nog niet of ik de steek vast zou naaien of dat ik hem zou proberen op te halen. Onder tussen verder gebreid. Op plaats van bestemming kwam het breiwerk niet uit de tas.
Op de terugreis ontdekte ik behalve de gevallen steek dat ik 2x een steek te diep had ingestoken. Het begon me langer hoe meer te storen. Het eind van het liedje was dat ik een deel van de reis het breiwerk heb uitgehaald, viel niet mee met de Invictawol. En omdat ik toch aan het uithalen was, heb ik het maar uitgehaald tot de gevallen steek. De helft heb ik er weer aan kunnen breien. Nu maar weer wachten tot een lange reis om het 'verloren' stuk in te halen, haha. Zo heb je wel lang wat aan het breiwerk.

Gelukkig was het niet mijn Lace breiwerk, want dan had ik misschien wel helemaal moeten uithalen.

Fijne dag.


Dientje

4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, geniet van je vakantie!
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms lijkt het of een doos niet leeg wil komen... Maar je zult zien dat ie straks in 1x een heel eind opschiet!
  Wat jammer van je breiwerk! Maar beter nu dan wanneer je het klaar hebt! Ik heb ook altijd een lange-afstand-werkje liggen. Maar ik doe liever haken dan breien in de auto... Heb op de een of andere manier altijd ruzie met breipennen in de auto, of ik steek niet goed in...
  Maar de l-a-w-tjes worden minder nu we niet meer naar mijn moeder hoeven..... Een ritje naar mijn zus is ook aardig ver, maar daar ga je niet zo vaak naar toe als naar een moeder.... Nou ja... komt vanzelf wel weer wat op m'n weg denk ik.

  Groetjes,
  Marian

  PS Zo te lezen heb je een heerlijke vakantie gehad en ben je goed relaxed thuisgekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was je niet bang dat al je hexagon bloemetjes van de balkonrand zouden waaien?
  Maar 't is wel een bewijs dat ze echt op reis naar Zwitserland zijn geweest...
  Jammer van het breiwerk, maar als het je blijft irriteren, dan kun je er beter korte metten mee maken. Ik had het ook gedaan denk ik...
  Hele mooie kleurtjes trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik was niet echt bang voor wegwaaien. Maar je zou ze er zelf vanaf kunnen stoten. Ik vond zo'n entourage wel passen. Ach en het breiwerk komt vanzelf af. Beter goed dan ergernis. Dientje.

   Verwijderen