dinsdag 30 juni 2015

Frankrijk - Loire vervolg

Het volgende uitgangspunt om de Loire vallei te bezoeken was Cheverny, ten zuiden van Blois. Een rit van ongeveer 200 km. Met de lunch zaten we al op onze nieuwe camping.
In Cheverny staat een kasteel ongeveer 3/4 uur, door de korenvelden, lopen vanaf de camping.


Als je vanaf Contres aan komt rijden lijkt het alsof je al op de oprijlaan zit. Je ziet het kasteel opdoemen. Sta je daar voor de echte oprijlaan kun je amper wat zien, want daar hebben ze heel fijn gaas voor het hek gemaakt. Ook hier geen toegang voor Dientje-hond.
Er is wel een mooi kapelletje.


Vanaf dat moment nemen onze E-reader en handwerkje mee, zodat de één iets kan bezoeken en de ander zich niet verveeld.

Woensdag naar Chambord geweest. Van te voren hadden we al besloten dat we dit Chateau niet zouden bezoeken omdat het zo groot is. We waren hier al eens eerder geweest (2001). Maar je kunt er heerlijk lopen en genieten van alle pracht.

Je blijft kijken en torens tellen.

Er is een klein kerkje vlakbij.
Bijgaande foto is uit de folder. Je kunt het water volgen, op de voorgrond en links. Dan een bruggetje over en aan de andere kant van het kanaal terug. Je bent dan zo'n uur onderweg.Vanaf het bruggetje.

Op de terugweg naar de camping kwamen we weer een kasteel tegen. Dit hebben we vanaf de weg bekeken en ons vermaakt met de ezels.Donderdag naar Chaumont-sur-Loire geweest en een tuin / park bezocht. Prachtig, echt de moeite waard. Mocht je in de buurt zijn: gaan. Wij hadden alleen een kaartje voor de tuin gekocht omdat we in de folder al gezien hadden dat er veel te bekijken was in de tuin(en). Ik laat een kleine impressie zien. Ik maak nog een blog over deze tuin.Dit was in het park.


Helaas kon ik na 292 foto's stoppen omdat de batterij van het fototoestel leeg was. Niet te genieten dus. Ik had de vorige dagen zoveel foto's gemaakt en niet gedacht om ...

Vrijdag hebben we weer een tuin bezocht: Beauregard. Heel anders dan de dag ervoor.
Zaterdag ter afsluiting aan dit gebied Blois bezocht. Een mooie stad met leuke gebouwen, musea.
Museum van de Magie.

Plein achter kathedraal en Stadhuis. In 2001 bezochten we samen met mijn (overleden) zusje dit gebied en hebben ook op dit plein een broodje gegeten. Zij zat toen al in een rolstoel en we waren nu verbaasd hoe we van de ene naar de andere plek waren gekomen. Er waren veel straten met keien, hoogte verschil, etc.
Ze is dit deel wel met ons mee gereisd.

Dit was onze laatste dag in de Loire vallei. Zondag gaat de reis verder naar een nieuw oord.

Fijne dag,Dientje

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's en die tuinen, zo mooi, ben blij dat je er nog een blogje aan gaat wagen. Fijn zo'n herinnering aan je zusje,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat hebben jullie veel bezocht en gezien! En dat jullie genoten hebben is wel duidelijk...
    Dit stukje Frankrijk ken ik niet zo goed. Manlief houdt niet zo van cultuur en wil graag bergen zien...

    BeantwoordenVerwijderen