maandag 15 juni 2015

Frankrijk - Picardië / Normandië

Dit jaar wilden we in onze vakantie nog een keer naar Duitsland, evenals vorig jaar. Het doel was Beieren in de buurt van München, Passau, Salzburg. Een paar dagen voor vertrek maken we onze plannen definitief. Dit hangt ook af van de weersvoorspelling, lang leve Weer Online. De hele week voor vertrek werd er alleen maar alle dagen regen voorspeld. Donderdag de knoop doorgehakt, we zoeken een alternatief. Frankrijk was wisselend qua weer, maar het noordwesten leek redelijk. Een paar jaar geleden waren we in de buurt van Amiens geweest, maar hadden nog genoeg plaatsen die we wilden zien.
Het ACSI boek op tafel en gekozen voor de camping in Poix-de-Picardië, ten zuiden van Amiens.
We hebben nog even overwogen om zaterdagmiddag al weg te gaan, maar het bleek dat de Duitsers donderdag een feestdag hadden en er een lang weekend van maakten. Dus waren we bang dat Zeeland vol zou zijn. Dan maar zondag weg.
De reis ging voorspoedig, vertrokken om 9 uur, Nederland uit, België in, Antwerpen door, geen problemen. Het werd tijd voor een pauze. In België en net over de grens in Frankrijk geen plekje te vinden. Alles stond vol met vrachtwagens die het weekend niet mochten rijden. Reden we een P-plek op dan zagen we al een gedraai van auto met caravan op zoek naar een plekje. Eindelijk na Lille nog een ruim uur te gaan, zaten we aan de koffie.
Om 15 uur waren we op de camping. Heerlijk weer, wel veel wind.


In Poix is een mooie kerk, maar die is niet veel open. We hebben dus alleen de buitenkant gezien. En er is een oud viaduct. Ik heb het een paar keer in een flits vanuit de auto gezien.


Achter het glimmende dak van de supermarkt ligt de camping, niet te zien.


De begraafplaatsen zijn altijd bijzonder.

Ook hier een deel van het kerkhof voor gesneuvelde geallieerden.Een folder over het dorp en omgeving.


Wordt vervolgd.

Groet,Dientje

2 opmerkingen:

  1. Prachtige omgeving, mooie foto's heb je er van genomen. Ik geniet een beetje met je mee. Fijne en voorspoedige, droge en zonnige vakantie verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er ook prachtig uit en fijn dat het weer daar beter was. Ik kijk al uit naar het vervolg. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen