zaterdag 20 juni 2015

Frankrijk Picardië / Normandië nogmaals.

Vlakbij Aumale ligt het plaatsje Digeon. Daar heeft een Frans echtpaar 28 jaar geleden een kasteel gekocht en hebben de tuinen opgeknapt cq. opnieuw aangelegd. Als je in de buurt bent is het de moeite waard.

Het kasteel heeft onderhoud nodig en wij twijfelen eraan of dit echtpaar op leeftijd dit allemaal nog kan. De tuin doen ze bijna alleen. 
Binnen kunnen je wat streek / familieproducten kopen of iets drinken. Wij zaten in een soort huis-, eetkamer, voor de B&B gasten? Als je in de stoelen bij het zitje bij de open haard ging zitten, kwam je er niet uit. Je zakte diep in de veren, haha. Maar het had allemaal wat.

2 Kopjes koffie en een plakje cake voor €5. Ben dacht dat ik het te duur vond. Het was me €10 waard, alleen al de entourage, de kasteeldame die een poos in Vlaanderen had gewoond en in het Nederlands van alles uitlegde, etc. Geweldig.
Van de tuinen maak ik later nog eens een blog.

Beauvais bezocht. De stad heeft een mooie kathedraal en verder was het niet zoveel. Ook nu weer veel wind.

In een deel van de kerk bevond zich een Horlogerie, een enorm uurwerk. Je moest wel betalen om dit goed te kunnen zien. De foto's zijn uit de wat onmogelijke hoek gemaakt.


Buiten werden we door dit monster uitgelachen.

Hij mocht wel oppassen anders dondert hij nog naar beneden zoals deze stukken.

Een speciale hoogwerker uit Duitsland was aangerukt voor de restauraties.

Groet,


Dientje

4 opmerkingen:

 1. Ik liep een aantal blogjes achter, maar ik zie dat je een hele fijne vakantie hebt!
  Wat leuk om zo koffie te drinken met een heuse kasteeldame die je alles ook nog eens in begrijpelijk nederlands vertelt!
  Geniet van je vakantie! Zo te zien heb je mooi weer. Dat laat hier nog wel wat te wensen over....

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat jullie in het kasteel koffie konden drinken. Mooie plek om te bezoeken. De kerk ziet er ook heel mooi uit. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen hoe jullie van alles proberen te bekijken... en dan kom je wel eens onverwachte dingen tegen...
  Fijn vervolg nog van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's weer en ik zie veel zon op de foto's, geniet er van, want de zon is hier ver te zoeken. Geweldig kasteel en heerlijk zoals jullie ontvangen werden.

  BeantwoordenVerwijderen