dinsdag 13 september 2016

Verjaardag en ...

Afgelopen zondag vierden Ben en zijn broer de verjaardag in Oldenzaal. Omdat de voorspellingen goed waren, besloten we de Eriba uit de stalling te halen en naar Ootmarsum te gaan. Konden we ons 'Buitenhuisje op wielen' dit jaar toch nog een keer uitproberen.
Vanwege het werk konden we pas zaterdagochtend weg. Voor die tijd was er geen gelegenheid de caravan op te halen en in te pakken, dus stond vrijdag al een deel van wat mee moest in keuken en kamer.

We gingen naar camping 'De Haer' in Agelo, vlakbij Ootmarsum.
Het had enige voeten in aarde voordat de caravan op de plek stond, maar om 14 uur hadden we wel een broodje verdiend. De accu gaf de geest en daardoor werkte de mover niet en ... Gelukkig hadden we 2 behulpzame achterburen.

's Middags kwamen mijn zwager en schoonzus op de fiets (een half uur) op bezoek. We liepen naar Ootmarsum, ong. 20 minuten.
Ootmarsum is een leuke plaats met diverse stijlen huizen / gebouwen.

Het is ook een plaats met veel kunst en curiosa. Veel glasblaaswerk en glas in lood.

Ootmarsum staat ook bekend om zijn Siepel (ui).

In het centrum veel beelden en een leuke decoratie van verroest ijzer het herfsttafereel.

Hergebruik van je bestek en keukengereedschap.

Op een terras wat gedronken en daarna bij de caravan van alles wat ik bij me had een maaltijd voor 4 personen gemaakt. 

Er waren nog een paar broodjes over voor de zondag. 
Zondagmiddag gingen we naar Oldenzaal om de verjaardagen te vieren en daarna naar huis. Al met al een druk weekend waarin ik geen steek heb genaaid of gebreid, snik.

De caravan staat nog op de camping en we gaan binnenkort nog een paar dagen. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen we meer wandelen / fietsen.

Fijne dag.


Dientje

3 opmerkingen:

 1. Gewoon nog even een heerlijke mini-vakantie! Jullie hebben groot gelijk hoor... En ja, al die spullen die van tevoren klaar staan ... dat is herkenbaar hoor. En wat leuk dat Dientje alles goed bewaakt en intussen toch een tukkie doet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of ze blijft in de buurt van de spullen om te zorgen dat ze in beeld blijft en niet vergeten wordt, haha

   Verwijderen
 2. Heerlijk zo'n minivakantie en wat herkenbaar, de spullen overal klaarzetten. En dan nog het vooruitzich van weer zo'n kleine vakantie. Hopelijk heb je dan wel tijd om wat steekjes te zetten. Zonder een paar steekjes is mijn dag niet compleet :-).

  BeantwoordenVerwijderen