vrijdag 14 oktober 2016

Bern, Munsingen en Wohlensee

Natuurlijk bezoeken we Bern ook altijd als we bij onze vrienden zijn. We proberen dan altijd iets anders te bekijken.
Deze keer gingen we via de Lorainebrücke naar de Botanische Garten. Hier waren ooit eerder geweest. Nu was het echt herfst, dus veel uitgebloeid.Daarna liepen we langs de Aare naar het centrum.


Vanaf de oever en brug heb je een mooi uitzicht op de Altstadt.

Met de Nydeggtreppe liepen van het lage deel naar het hogere.

De Nydeggbrücke is vlakbij de Bärengraben, dus daar ook maar weer eens gekeken.

Door het centrum gelopen, winkels gekeken en terug naar huis.

Dinsdag koffie gedronken bij F, de oudste zoon van onze vrienden. Hij heeft net een appartement betrokken en zijn 'Gotti' (soort Peetoom) moest komen kijken. Omdat hij 's middags moest werken, Psychiatrisch Ziekenhuis in Munsingen, brachten wij hem weg. Op zijn advies hebben we daar een wandeling gemaakt. Voor een deel weer langs de Aare.Dit gezelschap kwamen we tegen.

De  Aare laat men hier verwilderen.


Mooie wandeling, maar wel veel lawaai van de autoweg.

Woensdag was het mooi weer, maar fris door de wind. Daarom besloten niet naar de bergen te gaan, maar in de buurt te blijven. De wandeling langs de Wohlensee vinden we altijd mooi, dus dit maar weer gedaan.
We moesten in Uetligen een bloemetje ophalen voor onze jarige vriendin. We moesten nog even wachten. Wat een straf. Bij Zingg nog maar een koffie met een Vermicel (is vermicelli van kastanjepuree met merengue en slagroom) gegeten.

Fijne dag.


Dientje


1 opmerking:

  1. Wat een mooie foto's Dini! Ik heb ze allemaal even 'vergroot' bekeken, dan spreekt het nog veel meer. En in het echt is alles natuurlijk nog veel mooier! Jullie genieten daar echt wel ...

    BeantwoordenVerwijderen