maandag 17 oktober 2016

Laatste vakantiedag en uithalen

Donderdag was onze gastvrouw jarig en we hadden voor deze dag niets gepland.
Er moesten alleen nog boodschappen gedaan worden. De jongste zoon is bezig met zijn rijbewijs. In Zwitserland mag je in de opleidingsperiode autorijden met een ervaren bestuurder naast je. Dus gingen de dames boodschappen doen en mijn Ben autorijden met M.
Ondertussen heb ik nog de laatste hand aan de halve Switch gelegd. Helaas was het zeer bewolkt / mistig, dus geen Eiger en Jungfrau op de achtergrond. Maar de helft zit aan elkaar.

's Avonds gingen we uit eten in Bern. Toen we teruggingen naar de auto hoorde ik muziek en zag allerlei lichtbeelden. Het was een muziek / lichtvoorstelling in de stad die op het theater geprojecteerd werd. We zagen de laatste 10 minuten. Heel indrukwekkend.


Vrijdag was het helder met laaghangende mist in het dal. Hehe, de 1e dag dat we de Eiger en Jungfrau zagen. De foto geeft het niet zo helder weer, maar je ziet nog een randje boven de mistwolk.

De andere kant, richting Jura / Franse Alpen was duidelijker.

Na een verschrikkelijke terugreis met veel files en wegwerkzaamheden waren we eindelijk thuis. 

Zaterdag maakte ik onderstaande foto. Ik had op de terugreis nog zo'n 10 cm kunnen breien en moest nog 2 cm (volgens patroon) voordat ik met de laatste 4 cm ribbels kon beginnen. Snik, snik, ik had op 4 cm terug een steek laten vallen. Was me niet opgevallen tijdens het breien. Daardoor was het ook niet mogelijk om de steek met een haaknaald op te halen. Dus ... uithalen dan maar.

Ook maar eens passen om te kijken of de maat van het patroon overeenkomt met mijn lengte.

Inmiddels is het uitgehaalde alweer gebreid en meer. Ben bijna toe aan de ribbels. Gaat dus goed.

Fijne dag.Dientje

4 opmerkingen:

  1. Altijd jammer he dat uithalen, maar het is gelukkig al weer goed gekomen.............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar een hangmat niet goed voor is ... Leuke manier om je quilt in wording te kunnen fotograferen! Het is goed te zien dat ie groeit...
    De onverwachte dingen zijn vaak het leukst, vooral ook in de vakantie!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen