maandag 16 januari 2017

Wintersport 2017

De laatste week druk met voorbereiden voor de wintersport. Mijn 1e deel en stukje 2e deel van The Joys of Life genaaid, zie vorige blog. 
Woensdag zag mijn kamer er zo uit.

Donderdagavond alles ingepakt. Vrijdag om 7 uur was het vertrek gepland.
's Nachts werd ik wakker en heb deze foto gemaakt.

Het vertrek verliep zoals gehoopt. Tot Arnhem ging het goed 7.45 uur. Daarna stapvoets, file, een dombo die achterop de trekhaak knalde. Wij geen schade, Dombo wel. Om ong. 10.30 uur waren we in Venray, anders zijn we daar binnen 1,5 uur, en eerst maar een kop koffie gedronken. Ons uitzicht:

Mijn breiwerk was het enige wat opschoot.
Duitsland ging redelijk, Vanaf Basel in de spits, achter de sneeuwschuiver, in de sneeuw bui. 4 uur later dan gepland, kwamen we bij onze vrienden aan. Had niet veel gescheeld of we hadden sneeuwkettingen om moeten doen.

Zaterdag: de auto onder een dik pak sneeuw, de sneeuwschuiver vond het kennelijk wel leuk om ons klem te zetten. Dus uitgraven. Deze foto was van vorig jaar. Het was nu een tikje erger.

Om 10.45 uur op weg naar Vermala, Crans-Montana. Ook nu weer allerlei omstandigheden. Bij her meer van Genève weer stapvoets, bijna geen zicht. Toen we dit voorbij waren prachtige schone straten, geen sneeuw, maar ... Hoe dichter we bij de eindbestemming kwamen, werd het slechter. Bijna geen grip met winterbanden. En helaas het allerlaatste stukje, 1 km, moesten we langs de skilift, waar veel gestopt werd en onze auto helemaal geen grip meer had. Dus toch nog de kettingen er onder, ook niet in 1 keer. 1,5 uur later dan de planning waren we bij het Chalet. De parkeerplaats was nog niet schoon, maar we zagen een redelijk plekje en stop daar staat de auto. We wachten af.

Zondagochtend was het mooi met mist in het dal.

Skipassen gekocht en een paar uur op de latjes gestaan. Zo zag het er aan het eind van de ochtend uit.

Vorig jaar zaten we op kamer 105, nu op 305. 3e Verdieping links op de foto.

Daarna nog een eind gelopen met Dientje, Lekker rollen en glijden. De lawinekanonnen vindt ze niet fijn, dus weer staart tussen de benen en schuilen.

Zo was het om 15 uur.

Bijzondere paddenstoelen.

De voorspellingen zijn goed. We wachten af.

Fijne dag,Dientje

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn lekker in de sneeuw. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zulke bergen sneeuw, fijn verder genieten en dat hebben jullie wel verdiend na zo'n reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het viel dan niet mee er te komen, maar wat een prachtig uitzicht met zon en sneeuwbergen. geniet ervan! groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeempie wat een reis! maar gelukkig jullie zijn er! Geniet van een heerlijke week zon, sneeuw en elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen