donderdag 2 februari 2017

Hygge

Herstellend van een fikse verkoudheid en daardoor weinig puf, ben ik begonnen met het haken van een proeflapje voor de Hygge.

Deze CAL is van Scheepjes en begint op 15-02. Ik viel als een blok voor deze CAL door bovenstaande foto. Heerlijke kleuren en de combinatie van technieken.

Hoewel er verder weinig bekend is over steekverhouding, haaknaald, haaksteek van de CAL zie je op Facebook, groep: Scheepjes CAL, al proeflapjes verschijnen. Ik had nog Stone Washed garen liggen van dit project.

Met behulp van deze foto heb ik een proefje gemaakt. Ik ben er vanuit gegaan dat de basissteek een vaste is, maar zou ook zomaar een half stokje kunnen zijn.

Lapje links met naald 4, rechts met 4,5. Voor het hart heb ik Rio katoen gebruikt. Dit is volgens het label dikker dan de Catona die in de CAL gebruikt wordt. Omdat de lapjes niet recht wilden blijven liggen, heb ik ze maar even op de achterkant van Souvenir de France gespeld.

Jullie horen hier vast wel meer van.

Fijne dag.Dientje

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat je zo popelt om er aan te beginnen, hopelijk lukt het met het garen dat je nog hebt. Ik probeer me nog te beheersen....hij is wel erg leuk.....groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om weer thuis te zijn, maar die verkoudheid is minder ...
  Er tobben veel mensen mee, merk ik om me heen. Dat is een schrale troost voor jou, besef ik.
  Tja..., die Scheepjes CAL ... overal zie ik hem opduiken!
  Leuk dat je er zo enthousiast over bent. Ik ga het nog wel even aankijken hoor. In principe kun je ook niet overal aan beginnen, en er ligt nog zoveel hier...
  Beterschap gewenst en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen