maandag 27 februari 2017

Snelle week

De vorige week leek al voorbij te zijn voordat hij begon, tenminste zo voelde dat.
Bijna elke dag was er wel iets bijzonders.
Maandag en dinsdag de laatste 2 Valentijntjes op kunnen vullen. Er ligt nog eentje voor mijzelf om afgemaakt te worden.
Mijn Ben had problemen met zijn skischoenen en wilde naar Austria Sport in Malden om schoenen op maat te laten maken. Mijn skischoenen heb ik daar ook laten maken. Ze zijn alweer ruim 12 jaar oud. We gaan 2 per jaar skiën en hebben 25 lessen op de indoorbaan. Dat ga je wel merken. Dus wilde ik ook weer een paar. We hadden afgelopen woensdag een afspraak. Naar Malden is een ruim uur rijden, dus kon er weer gebreid worden aan het vest. De mouw is een eindje op weg.

De vorige keer dat ik een schoen liet maken, gebeurde dat op 1 dag. Of het door het aantal afspraken of de uitgedunde voorraad kwam, maar nu is er alleen een zooltje gemaakt en alles opgemeten. We moeten nog een keer terug voor het foamen en afwerken. Dat viel wel tegen. Voordeel is dat er dan weer een stuk aan de mouw wordt gebreid. Daarbij nog de 2e wintersport. Het vest komt vast voor de zomer af, haha.

Woensdag kwam ook deel 2 van de CAL van Scheepjeswol vrij. Dus 's middags en 's avonds een aantal toeren gehaakt en de 'Separator er op gehaakt. Die heb ik er donderdag weer afgehaald en er opnieuw op gehaakt. Ik vond dat de 1e keer te strak was. De 2e keer heb ik dit ook anders laten kruizen, 1x boven, 1x onder.

Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik de rest gehaakt en het borduurwerk gedaan. Ik moet met borduren wel opletten. Ik deed het eerst zoals ik ook op linnen borduur, maar dat werd niet mooi aan de achterkant. Nu draai ik het werk een kwart slag en werk met de toer mee. Maar daardoor maak ik de steek net anders. Ik heb nu vergeten een foto te maken van de achterkant, maar dat komt de volgende keer. Ik had op facebook een aantal foto's gezien van het borduurwerk en vond het wat saai overkomen. Ik was al begonnen met de aangegeven kleuren en om nu alles uit te halen. Daarom heb ik de kleuren van de middelste ster omgedraaid. Tussen de sterren moest eigenlijk 1 steek groen. Dit heb ik ook aangepast. De eerste bol zit erin, ik heb het restje maar even op gehaakt. Het zat me in de weg.

Het is leuk om te doen. Nu een paar dagen wat anders doen en woensdag weer het volgende deel.

Tot de volgende keer,Dientje

1 opmerking:

  1. Oh, dat klinkt inderdaad als een overvolle week! De tijd kan je zomaar ontglippen hè..
    Prachtig die Hygge!

    BeantwoordenVerwijderen