donderdag 10 mei 2018

Hexjes nieuws

Sinds januari stuurt Annelie van Anneliefs elke zaterdag een mail met een opdracht voor een 'Winterse Hexjes' quilt, zie hier en hier.
Ik vond het een leuk idee, maar had nog geen plan om er aan te beginnen. Maar omdat Hexjes zo leuk zijn om te maken, begon ik al wel met voorbereiden, zie hier.
Vanmorgen heb ik alles op de tuintafel gelegd en gekeken hoe ik het wilde hebben. De tuintafel lijkt wel erg blauw op de foto.
Het begin.

Stukje verder.

Dit begint al wat te lijken.

Zo moet het middenstuk worden. Omdat ik nog niet genoeg hexjes klaar had, heb ik hem maar half uitgelegd.

Dat was maar goed ook. Nu kon ik het tenminste nog op een puzzelplaat leggen. En rechts naast de plaat ligt al een een beginnetje. De donkere rand die links boven en onder aan de buitenkant wordt vervangen. Ik dacht dat ik nog een lapje had, maar kan het niet vinden. Waarschijnlijk worden ze vervangen door de stof die om de middelste bloem zit. 

Het naaien gaat snel tussen opruimen, stofzuigen en administratie door. Met 4 vrije dagen voor de boeg moet ik toch een eind komen, haha. Hoewel ik ook nog een stuk wil quilten aan mijn sterrenkleed. Ik zal zondag een foto maken.

Fijne dagen,


Dientje

4 opmerkingen:

 1. O, jij krijgt ook geen genoeg van de hexjes hè..
  Wat een leuk geheel zoals je het nu hebt uitgelegd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het idd leuk om te doen. Altijd en overal te doen. Hoewel de Switch en de Lily Challenge ook kleine overal te doen dingen zijn. Gr.

   Verwijderen
 2. Mooi worden je Winterse Hexjes. Bij mij liggen ze even stil, ben druk met de vogeltjes van Janine en dan doe ik soms ook nog een klein sterretje. Maar zo alles bij elkaar hebben we het er maar druk mee met al die kleine dingen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo gaat dat. Veel te veel leuke dingen. Ben ook bezig met de Lily Challenge van Atelier Hartedief. De mal van de vogels heb ik gekregen, maar moet wachten. De hexjes doe ik tussen door. Flinke voorraad maken en dan even aan de slag.

   Verwijderen