Oeps, een beetje in de war met de datum. Ik had in mijn hoofd zitten dat ik volgende week een recept van de maand zou plaatsen en had bedacht dat ik nog wel tijd had om het recept en foto's te maken.
Maar goed dat ik vorige maand een foto maakte van een paar Quiches.
Zalmquiche - rechtse
Voor de ZalmQuiche gebruik ik:
4 - 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
125 ml slagroom of kookroom
4 eieren
1 theel. Paprikapoeder
Peper
150 - 200 gr. verse Zalm zonder huid of Zalm uit blik
400 gr. Italiaanse roerbakgroente
1 eetl. Italiaanse Kruiden
Zout
Quichevorm 26 cm of springvorm, ik had een 24 cm springvorm.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Vorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met een vork gaatjes prikken.
Zalm in blokjes snijden of ontdoen van graat en vel wanneer je een blik hebt.
Groente bakken, ong. 5 min. Kruiden en zalm erbij doen en zout naar behoefte. Verse zalm laat ik roze kleuren. Daarna groente / zalmmengsel af laten koelen.
Room, eieren, peper en paprikapeder door elkaar kloppen.
Groente / zalmmengsel over de bladerdeeg verdelen en het room / eiermengsel erover gieten.
40 - 50 min. laten bakken.
Voor mijn 'gewone' Quiche gebruik ik de eerste 5 ingrediënten: bladerdeeg, room, eieren, peper, paprikapoeder aangevuld met:
Gatenkaas, ik gebruik meestal Leerdammer Lightlife, 1 pakje vind ik net te weinig.
Ontbijtspek, ik heb meestal 12 plakjes = 1pakje van AH
De bladerdeeg bedek ik met plakjes kaas, dan 6 plakjes spek erover, weer kaas en spek, eindigen met kaas. Hierover het ei / roommengsel.
Dit ook 40 - 50 min. op 200 graden bakken.
Je kunt lekker veel variaties verzinnen met deze basis.
De 2 Quiches van de foto had ik gebakken toen mijn man met skivriend terugkwamen van wintersport. In totaal bleef er een ruime halve Quiche over, ze waren uitgehongerd na een reisdag, haha.
Eet smakelijk.
Groet,
Dientje
Quiches zijn altijd heerlijk, moet zelf ook weer eens aan de slag gaan,
BeantwoordenVerwijderensmaakt heerlijk een paar punten bij een lekkere soepje. Maar zo uit het vuistje als tussendoortje ook erg lekker. Zelf maak ik ze meestal met champignons, blokjes kaas fijn gesneden ham reepjes, stukjes paprika en een heleboel kruiden. Maar zoals jij beschrijft met zalm lijkt het me ook erg lekker.
Groet,
Josephine
Lekker Dinie! Met zalm heb ik 'm nog nooit gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenMmmmm, quiches zijn altijd lekker!
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt heerlijk, die ga ik onthouden. Goed dat je toch nog meedoet ;) Groetjes Anita
BeantwoordenVerwijderenJa, de tijd gaat soms snel hè.. Maar nu heb je meteen al iets voor de volgende keer in gedachten!
BeantwoordenVerwijderenWij houden veel van quiches, maar nog nooit met zalm gemaakt.
Ontbijtspek (tegenwoordig pak ik weer Zeeuws spek) doet het goed qua smaak in veel gerechten!
Dankjewel voor je recepten; zo komen er weer eens varianten op tafel...
O, die klinken allebei lekker! Ik houd wel van quiches!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit. een Quiche is altijd smakelijk.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend.
Marga
Quiches zijn lekker en ik vind ze er altijd feestelijk uitzien!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit, ik onthou ze!
BeantwoordenVerwijderenNooit gemaakt maar dit is een goede uitdaging 😅
BeantwoordenVerwijderenIk ben dol op quiches. Nieuwe varianten zijn altijd welkom. Bedankt voor 't delen!
BeantwoordenVerwijderenGroet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)
Quiches zijn altijd heerlijk, wij maken ze regelmatig........mmmmm
BeantwoordenVerwijderen