zondag 7 juli 2013

Vakantie ... 3

Voordat we naar Bern zouden gaan wilden we nog eerst een paar dagen in de buurt van Annecy verblijven. Het werd uiteindelijk Neydens tussen Annecy en Genève.
Bij aankomst kreeg ik een rondleiding met een "Golfkarretje". Ook een belevenis want er wordt hard mee gereden. We hebben eerst alleen de caravan recht gezet. Toen het koeler werd ook maar de (achter???) tent opgezet. Vanaf de plek hadden we een mooi uitzicht op de bergen.
 

De volgende ochtend begon met regen. 's Middags hebben we een tochtje langs een stuk van het meer van Genève gemaakt.

De dag erna begon grijs en dreigend met af en toe een zonnetje. Ben heeft gefietst en ik heb me weer met mijn "lapjes" vermaakt. Inmiddels zijn er al 3 klaar.

Ondanks de wolken gaan we een tochtje maken over de berg die we vanuit de camping zien. Wazige uitzichten vanwege het bewolkte weer. Miss Milka vindt het wel leuk, evenals Dientje, de hond.We waren net terug toen ik dacht dat er noten uit de bomen waaiden. Het bleken hagelstenen zo groot als golfballen te zijn. Wat een lawaai.


Bij thuiskomst alles goed bekeken. Aardige schade vooral aan het hefdak van de caravan. Ook behoorlijk wat putjes in dak van de auto. Grrrrrrrrrrrr.

Vrijdag was het druk bij de receptie van de camping. Iedereen had wel schade opgelopen en wilde een bewijs. Wij hebben de boel ingepakt en zijn naar Bern gereden.
Hier zijn we 4 dagen geweest. We hebben onze vrienden ontmoet. Hen geholpen met voorbereiden van het 60-jarige verjaardagsfeest. En feest gevierd op een natte en koude dag. Dat maakte Dientje niets uit zolang er maar een tennisbal in de buurt is.

Ondanks de kou was het heel gezellig. Soms is de taal, Zwitserduits, een probleem, maar dat went ook wel.

Maandag nog een wandeling naar de Glassbrunnen in het Bremgartenwald gemaakt. 's Avonds nog restjes opgemaakt in Innerberg.

Dinsdag nog aan het laatste traject begonnen. Gestopt in Saarland, Duitsland, op de camping in Losheim. Lekker toeristisch gedaan. De Saarschleife bij Cloef bekeken, een replica van een Romeinse villa in Borg en de outlet van Villeroy en Boch bekeken in Mettlaf.


Het motto van de vakantie zagen we ook nog.

Na een heerlijke vakantie is het weer goed om thuis te komen. Dat denk je nog niet bij het uitpakken van de caravan, het zien van de stapel was, de stapel post en kranten.

Groetjes,


Dientje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten