zaterdag 5 oktober 2019

Veel gedaan

28 september kon ik mijn quilttafel voor de naaimachine ophalen. Vanwege wegwerkzaamheden in Enschede was het een gedoe om bij de winkel te komen. Het witte blad is de standaard naaitafel, daaronder de doorzichtige quilttafel.

Daarna op familiebezoek in Gildehaus. Met de honden gewandeld toen het droog was. En zagen paddenstoelen, rood met witte stippen.

En ook dit mooie exemplaar.

Daarna naar Oldenzaal, in de regen. De dingen die ik wilde hebben, waren bij Lohuis-Tijhuis niet meer in voorraad. Maar nog wel een paar mooie lapjes, haha.

Zondag allerlei klusjes gedaan, o.a. de strijk. Dus ook maar de 'Vliegende Ganzen' voor de Carousel.

Hele

En halve.

Zag ik opeens allemaal troep onder de strijkplank.

Bleek de extra schuimlaag onder de hoes helemaal te zijn vergaan.

Was nog een klus om alles schoon te krijgen. Nu moet ik nog een onderlaag en hoes kopen of maken.

Maandag tijdens het rondje met Dientje zag ik ... Rood met witte paddenstoelen op een groenstrook. 

We lopen hier zo vaak langs, maar nog nooit gezien.

Deze was nog mooi rond.

Dinsdag kregen we vloerisolatie. Alles wordt netjes met plastic afgeplakt. Gang en keuken.

Kelderkast, hier zitten de gaten die toegang geven tot de kruipruimte, een stukje is te zien onder de balk.

Enorme slangen voor de afzuiging.

Dinsdagavond bij Mondani, Canadees restaurant in Lochem, gegeten. Het 4-gangen verrassingsmenu was heerlijk. Geen foto's van het eten, maar wel van een stukje inrichting.

En een toepasselijke quilt.

Woensdag nog weer nieuwe ganzen voorbereid, geen foto. En schoongemaakt. 

Donderdag kreeg ik dit boek, ook 1 voor M. Ellen Remijnse van Ellie's Quiltplace heeft regelmatig een quilt + patroon gepubliceerd in Magic Patch. Edition de Saxe is de uitgever. Ellen heeft deze uitgave ook in haar webshop. Beschrijving is in het Frans, maar goed te volgen.

Vrijdag alvast begonnen met stof te snijden voor Winter Welcome. Dit is een gratis quilt ontworpen door Ellen Remijnse, zij heeft haar nieuwe serie stoffen gebruikt. Zij en 8 andere ontwerper hebben een blok gemaakt, o.a. Marta Rodriguez, Bonnie Sullivan, Dawn Heese, Sarah Fielke, Reiko Kato, Janet Clare, Marta Moran Poza en Kristel Salgarollo. Je moet je wel aanmelden bij de Facebookgroep

Vandaag, zaterdag ga ik naar M voor een Quiltbee voor 2 personen. Ik heb alvast wat klaargezet, mag wel een aanhanger meenemen, haha.

Fijne dag.



Dientje

3 opmerkingen:

  1. Hé, wat ontzettend leuk! Zie ik zomaar "mijn quilt" in jou blog tevoorschijn komen. Deze en die van een grote zwarte Orca heb ik gemaakt voor ded eigenaren van Mondani, goeie vrienden van ons. Leuk zijn je vliegende ganzen en wat een prachtige buit aan lapjes heb je gevonden 😊
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk bezig geweest met van alles en nog wat. Vast grnieten nu een warme vloer en mooi op tijd het wordt al kouder. Gezellig een bee en veel meenemen doen we allemaal maar veel doen is meestal de vraag, ach maakt het uit gezelligheid en vrienden is het fijnste.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bedrijvigheid... Je dagen zijn goed gevuld, maar heerlijk als je daar de energie voor hebt. Wat een mooie quilt, de vliegende ganzen.. ik houd zo van driehoekjes...

    BeantwoordenVerwijderen