maandag 10 mei 2021

Allerlei

 Toen ik de 1e keer spullen voor mijn tasje ging halen, ging ik ook voor dit:

Een doos met 48 klosjes Gütermann.

Prachtig zo'n doos vol kleur.

De deksel.

Inmiddels ben ik nog een keer naar de winkel geweest voor bijzondere knoopjes voor een volgend tasje. Hier geen foto van gemaakt.

Woensdag bij mijn zwager een leren kussentje gemaakt voor een rugsteun op de motor. Een oud leren jasje werd hier voor opgeofferd. Dit is het resultaat, was wel een gepruts.

Tussendoor werkte ik ook ook aan de Cathedral Windows. Op 2 mei maakte ik deze foto.

Afgelopen donderdag had ik het 'gat' opgevuld. De 2 bovenranden kunnen pas worden gedaan als de ophangtunnel eraan genaaid is.

Dus deze lussen donderdag er direct maar aangenaaid. Zondag middag moest ik nog 5 blokjes doen.

Omdat het mooi weer was, wilde ik buiten een foto maken. Dus hing de Cathedral aan de dakgoot, rechtsboven zitten de 5 blokjes die nog gedaan moesten worden. Ter bescherming had ik er een laken onder gehangen.

Nog even iets dichterbij.

Inmiddels zijn de 5 blokjes of raampjes klaar. Hiephoi. Binnenkort hangt hij op mijn werkkamer of in de slaapkamer.

Tijdens een wandeling zag ik deze verstopsteen liggen. Ik heb hem een eindje meegenomen en daar weer verstopt. Ik ben nog niet weer langs deze plek geweest.


Fijne dag,


Dientje

7 opmerkingen:

  1. Jij bent ook van alle markten thuis, Dini... Wat een mooi rugsteuntje dankzij jouw bekledingswerk!
    Op je doosje naaigaren ben ik bijna jaloers... zo grijp je niet snel mis en het is geweldig garen hè..
    Prachtig zo'n cathedral window!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De doos met dit fijne garen deed mij denken aan een kleurdoos of DMC kleurkaart, daar kan ik ook zo van genieten.

      Verwijderen
  2. Wat een mooie voorraad naaigaren heb je gekocht en wat wordt die quilt mooi, een bewerkelijke techniek maar wat een fraai resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig je quilt zeg. Mag je trots op zijn zeg, heel werkje geweest denk ik. Mooi blik met garen heb je gekocht, geweldig al die kleurtjes he....................liefs.Conny.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige kleuren garen, daar word je blij van. En zo'n leuk deksel erop. De cathedral window wordt ook heel mooi. Wel bewerkelijk vind ik het. Ooit een workshop gevolgd bij Rietje van Slagmaat in Lochem. Was wel leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik snap het helemaal dat je voor zo een garendoos kunt vallen. Al die mooie kleurtjes op een rij, ik heb dat ook in een boekenwinkel, of (hoe kan het) in de quiltwinkel. Je cathedral window is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie doos met garen. Die moest je hebben hè. Zo’n leuk deksel maakt het af. Verder ben je wel van alle markten thuis zeg, want zo’n leren steun maak je niet zomaar. Lekker bezig, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen