zondag 11 januari 2015

Sterren Kijken

Zag ik begin december bij Eefs Needle een Fussy Ster die ik ook aan het maken was, zie hier. Deze week zag ik bij Faeries and Fibres dat zij ook dezelfde stof had gekozen. Ik reageerde op haar bericht en zij stuurde een reactie. Ik stuurde haar een foto van enkele sterren die ik al gemaakt had met de opmerking dat deze niet zo mooi waren als de Fussy sterren. Zij merkte op dat simpele sterren nodig waren om de Fussy sterren beter uit te laten komen. Dus maar alle sterren gepakt en uitgelegd.
Fussy sterren en simpele sterren. 

Hier nog een beetje dichterbij.

Ik wist niet of ik het mooi vond, of de Fussy sterren wel goed uitkomen. Wat te doen? Misschien een Fussy ster omgeven door 6 sterren van dezelfde stof. Ik had onvoldoende zelfde sterren, dus maar gefotografeerd met wat ik had. 

Kies ik voor donker of licht?

Hebben jullie er al genoeg van?Ik heb deze variant uitgetekend. Ik had maar een 6 kleurpotloden onder handbereik, dus zijn de kleuren beperkt. Het ging mij er vooral om hoe het er uit zou kunnen zien.

Er zijn in ieder geval niet genoeg sterren, dus weet ik wat ik nog kan doen. Hoe het verder met mijn sterren gaat, wordt vervolgd.

Fijne zondag.


Dientje

8 opmerkingen:

 1. Wel leuk die sterren in van die groepjes, veel succes met het maken van sterren!
  Groetjes Aurora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt er alle kanten mee op, het gaat vast mooi worden! Fijne dag, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mocht ik er voor 28 maart niet uit zijn dan neem ik het mee naar de workshop, haha. Kan altijd advies gebruiken. Groet, Dientje.

   Verwijderen
 3. Prachtige sterren. En als ik zo kijk vind ik met name dat het blauw dat rondom de sterren zit nogal opvallen. Een ander idee is misschien om blauw rond de sterren te doen die je wil laten opvallen. En een minder opvallende kleur rond de andere sterren. Het is wel heerlijk om te spelen met al die sterren en te kijken wat het leukste staat. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh en nog iets. Als je kiest voor dezelfde 'rand' van sterren rond je fussycut sterren, dan is het misschien wel leuk om afwisselend donker en licht te gebruiken. Je krijgt dan een soort millefiori-effect.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Ik was ooit begonnen met sterren maken van de stofjes die ik had (grotendeels geërfd). Ik had wat neutrale tegenkleuren gekocht, maar kwam er niet goed uit, zie mijn blog van 2-4-13. Om de saaiheid te doorbreken had ik een blauwe batik gekocht. In de loop van de tijd kwamen er andere stofjes bij en ook de Fussy sterren. Toen ik het vorige week zag liggen twijfelde ik ook over het blauw en het geheel. Ik denk dat er nog wel wat gaat veranderen. Ik maak eerst een stapel sterren bij en wat ik overhoud wordt wel voor iets anders gebruikt, haha. Dat is het mooie van een blog, je wordt door de reacties nog wel eens op een andere weg gezet.
   Groet, Dientje.

   Verwijderen
 5. hier heb ik ook nog ergens een stel van liggen, komen wel een keer tevoorschijn.ze zijn leuk om te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sssst.... ik zie sterretjes!!!
  De grote ster maakt heeeeeeel veeel kleine sterretjes!
  Je wordt vast nog eens 'sterrenkundige'... ;-)
  Het wordt vast supermooi!!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen