woensdag 21 januari 2015

Villars sur Ollon

Zo heet de plaats in Zwitserland waar wij met wintersport zijn. Wij komen hier voor de 6e keer. Wij verblijven in een oud chalet wat wordt afgebroken, zie ook hier en een aantal volgende blogjes. Dachten wij vorig jaar al dat het de laatste keer zou zijn dat het chalet nog open was, maar het heeft nog een jaar uitstel gekregen.
foto vorig jaar

Het plaatsje stelt niet zoveel voor, een hoofdstraat met winkels (ook hele dure winkels) en verder veel chalets en hotels (hele dure hotels). Verder heeft het plaatsje ook tenminste 3 kostscholen.

Wat voor ons belangrijk is, je kunt er leuk skiën, wandelen en het chalet heeft hondenoppas in de ochtend. Dientje kan dus lekker mee.

Zaterdag was het niet zulk mooi weer toen we aankwamen. Toch maar een wandeling gemaakt.

Zondag was het prachtig weer, pak verse sneeuw en zon. Koffie gedronken bij het restaurant van de Golfbaan.

Met dit uitzicht vanuit een ligstoel.


Maandag bewolkt, grauw, sneeuw, slecht zicht. later een waterig zonnetje.

Dinsdag een droge, redelijk mooie dag. Vandaag niet geskied, maar met het treintje naar de Golfbaan gegaan, ja Dientje mocht ook mee.

Daarna in 2 1/2 uur naar het chalet teruggelopen.
Vlak voordat we in het dorp waren kwam de mist weer opzetten.

En 1 1/2 uur later was er niets meer te zien door de mist. Maar wel een heerlijke dag gehad. En Dientje, die was helemaal wild in de sneeuw. Ze kon bijna de hele wandeling lekker los lopen. Nu is zij uitgeteld, net als de baasjes. 

Groet,


Dientje

2 opmerkingen:

  1. Wat prachtig al die sneeuw... en wat een rust en lust voor het oog!
    Fijn dat jullie nog in het chalet kunnen verblijven; altijd leuk om een vertrouwd adres te hebben. Nou, ik heb genoten van je foto's; allemaal even vergroot bekeken!

    BeantwoordenVerwijderen