maandag 16 maart 2020

Wintersport en ...

Afgelopen week spullen bij elkaar gezocht om mee te nemen. Omdat we met 3 volwassenen en Dientje in 1 auto zouden gaan, kon ik met alle skispullen niet teveel meenemen. Dus werd het de gansjes voor de Carousel, Shades of Summer (EQP), Lovely Lily (Klossie), The Joys of Life (Marie Suarez), Sashiko. Voor deze projecten hoef ik geen extra materialen mee te nemen, alleen schaar en garen. Bij het bekijken van het deel van The Joys of Life bleek dat ik toch een strijkijzertje en snijmatje moest meenemen, dus dit deel zou thuis blijven. 

Verder gegaan met de Sterrenquilt, De rand moest nog gequilt worden. Dus naaimachine weer gereed gemaakt en naaien. Een hoekje gedaan en zo moest het gaan worden. Net als bij de sterren gaat er wel veel tijd in zitten. Stukje naaien, stukje tekenen, etc. 

Ondertussen verkouden geworden, dat is in deze periode niet zo fijn.
Zaterdag zouden we met vakantie gaan.
Toen kwamen de Corona berichten, eerst de Nederlandse beperkingen. Berichten uit Oostenrijk dat alle skigebieden dicht zouden gaan. Over Frankrijk niets. Donderdagavond een toespraak van de Franse President gezien. Ook daar maatregelen ivm Corona, maar niets over de skigebieden. Vrijdag geprobeerd de reisorganisatie te bereiken over de situatie ter plekke. Geen reactie. Via internet vernamen we dat de skiclubs alle activiteiten stopten. Ik was er helemaal klaar mee. Ik besloot niet te gaan. Mijn Ben en de 3e persoon twijfelden nog. Uiteindelijk vrijdag laat in de middag besloten we niet te gaan.
Reisorganisatie ingelicht. Zaterdag kregen we van de reisorganisatie een reactie op onze 1e mail: we konden rustig gaan, er waren geen beperkingen. 
Wat waren we blij dat we niet waren gegaan toen we 's avonds hoorden dat de skigebieden in Frankrijk gesloten waren. Zondagochtend bericht van de reisorganisatie dat als je daar was weer terug naar huis kon gaan. 

Zaterdag alle spullen maar opgeruimd. Alvast biesjes gesneden voor de sterrenquilt.
Zondag deze er aan genaaid en ben nu bezig ze tegen te zomen.


Bijna een Affo.

Fijne dag.



Dientje

5 opmerkingen:

  1. Valt dan wel tegen als je bijna startklaar ben, maar toch fijn dat jullie dat risico niet hebben genomen. Niet leuk als je meteen weer terug moet, daar is de reis te lang voor. Kan je beter thuisblijven. Daar vermaak je je ook wel en volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergat te zeggen dat ik de voortgang van de sterren prachtig vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een teleurstelling ook al zag je het aankomen, je verheugt je er toch op. Je hebt in ieder geval de draad weer opgepakt thuis. Nog even dan heb je een Affo, ook leuk om naar uit te kijken. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat de wintersportvakantie niet door kan gaan. Ik ben benieuwd naar je affo. Succes met de laatste steekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, dat is een tegenvaller... Sommige mensen moesten hals over kop weg uit de wintersportgebieden en anderen konden er niet naar toe!
    Maar jij kunt in elk geval wel verder met je hobby. En gelukkig hebben we mooi weer!

    BeantwoordenVerwijderen