maandag 4 mei 2020

Bezigheden van deze week

Zondagavond een paar tekeningen gemaakt voor de Quiltchalenge van Marlies Mansveld.
Pebbles.

Spiralen

Dinsdag maar eens begonnen met een proeflapje. Deze lap heb ik ook gebruikt toen ik oefende met de Rulers. Kon dus mooi de vakken opvullen. Pebbles, dit vond ik moeilijk. Toen de draad knapte ben ik verder gegaan met ...

De Spiralen. Dat wordt ook oefenen. Van dichtbij vond ik het vreselijk, maar van een afstand viel het nog wel mee.

Ik heb geen idee of ik het ooit ga gebruiken in een quilt. Vond het wel leuk om te oefenen. Ik leer de machine hierdoor ook weer beter kennen.

Elke dag maken we een rondje door de tuin om de groei van de plantjes bij te houden. Het wordt steeds groener. De 1e foto is gemaakt op 16-04.

Deze foto is van 30-04.

En wat voor een bijzondere plant kwamen we tegen? Rabarber. Toch niet helemaal verdwenen uit de oude tuin. Ik moet nog even bedenken wat ik er mee doe: laten staan en 1 of 2 planten verzetten, of een andere (waar) plek vinden.

Een vlotte plant in de tuin, er zit overal al veel in de knop, een gele Akelei. Eerdaags verwacht ik veel kleur.

Voor de Bernina-Sugaridoo QAL heb ik deel 6, rij 7, gemaakt.

De QAL is nu halverwege. Hier alle 6 delen.

De delen komen niet in volgorde van rijen aan de beurt. Dit zijn rij 1, 4, 5.

Dit zijn rijen 7, 9, 12.

Vanuit een andere hoek gefotografeerd.

Nu nog de andere van de Kaffe Fassetstof.

Het 2e blok van de Carousel heb ik half gequilt, geen foto. Ondertussen alvast een nieuw blok voorbereid, strijken, sandwichen en rijgen.

Komende week wat planten kopen voor op het terras. Nadenken over de rest van de aankleding van tuin en terras.

Fijne dag,


Dientje

7 opmerkingen:

  1. Heerlijk hè om te kijken wat er goed groeit in je tuin. Het gaat hard nu met dit groeizame weer.
    Je Bernina quilt is leuk! Echt weer eens iets heel anders, strak... maar toch sfeervol.
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De tuin gaat goed, gelukkig regent het nu wat meer deze week en dan afwisselend met zon gaat het snel. Leuk ook om te ontdekken wat er gaat bloeien. Lijkt me heel moeilijk machine quilten dus daar wacht ik nog even mee. Je carrousel heeft gezellige kleuren. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat groeit alles in je tuin, mooi om de voortgang te zien op de foto's. Mooi worden je quilts, dat quilten op de naaimachine vind ik er wel mooi uitzien. Beetje druk, maar soms kan dat heel mooi zijn. Begrijp ook dat het niet makkelijk is, vooral die rondjes pfffff.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ben jij lekker bezig zeg met al die verschillende projecten. Leuk om nu al het moois in je vernieuwde tuin de grond uit te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat gaat jou het goed af, met de machine quilten, mij lukt het niet zo goed. De tuin wordt een plaatje, die gele akelei is prachtig! Wat leuk wordt de QAL. Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig zie je het lapje niet van dichtbij. Ik vind het machinaal quilten ook niet gemakkelijk. Kleine werkstukken gaan misschien nog, maar ik zie mij niet een grote quilt op deze manier doen. Ik wil het proberen te leren, maar doordat ik het niet altijd even mooi vindt (te plat gequilt) weerhoud het me ook.

      Verwijderen
  6. Oefening baart kunst, dus ook met het machine quilten. Het ziet er zo al heel mooi uit. Zal ook leuk zijn om te doen.
    Mooi overzicht van de QAL.
    Leuk om alles nu te zien groeien in de tuin, dat gaat echt snel.

    BeantwoordenVerwijderen