maandag 7 september 2020

De Borkeld

 Afgelopen dinsdag gewandeld op de Borkeld, dit gebied ligt tussen Holten, Markelo en Rijssen. We hebben de auto bij het informatiecentrum geparkeerd. Hier is ook een dagcamping. We hebben de blauwe en paarse route aan elkaar geknoopt. In totaal liepen we bijna 10 km in 2,5 uur. Niet snel, Dientje wil tegenwoordig veel snuffelen, dus sta je vaker stil, en werd trager door de warmte. Ondertussen foto's gemaakt en nog een poos met iemand staan praten bij camping de Bovenberg. Op een of andere manier werkte het fototoestel niet mee, want thuisgekomen bleken de instellingen niet goed te staan en ben ik foto's kwijt.










Nog niet pluk rijp.

Vlakbij de afslag naar de Bovenberg.

Langs de akkers zag je stroken met bloemen. Ik heb gelezen dat de gemeente Markelo de bermen en akkerranden met bloemen inzaaide om vlinders en andere insecten meer te lokken.


Hier nog meer ingezaaide stroken. De meeste bloemen zijn uitgebloeid.

Maar toch nog wat gezien. Ziet er vrolijk uit.


Pauze op de Friezenberg.

Tekst op natuurmonument bijna niet meer leesbaar.

Op afstand zagen we koeien grazen. Schaapskudde hebben we niet gezien.



Was een heerlijke wandeling.

Groet,


Dientje

5 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat je niet alle foto's kon terugvinden! Maar gelukkig heb je er nog een heleboel van deze mooie wandeling. Ze zijn misschien iets minder sprankelend dan anders, maar toch absoluut het bekijken waard! Wat is het daar mooi hè... Lang geleden dat ik in die omgeving ben geweest!
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie weet, uitstapje met de caravan. Zijn in ieder geval 2 campings in de buurt van dit gebied. Groet, Dini

      Verwijderen
  2. Wat jammer dat je foto’s kwijt bent. Maar ik kan toch echt wel zien dat het daar fijn wandelen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie omgeving om te wandelen. Je kon zeker de herfst ook al een beetje ruiken in het bos. Geniet ervan, voor je het weet zitten we dagen binnen, goed voor de quilterij.

    BeantwoordenVerwijderen