maandag 21 januari 2019

Schönried, Zwitserland

Dit jaar zouden we samen met onze Zwitserse vrienden op wintersportvakantie gaan.
Vorige week vrijdag reden we richting Bern, zij wonen daar in de buurt. De rit was grauw en grijs, maar zonder oponthoud.

Bij onze vrienden lag ook sneeuw. Deze foto ontvingen onderweg van hen.

Zaterdag vertrokken we aan eind van de ochtend richting Schönried, nog 1,5 uur rijden. Ook nu was het grauw en grijs.

Zondag werden we wakker met sneeuw. Vanuit de keuken kijken we op de personeelsparkeerplaats van de stoeltjeslift.

Lekker pak sneeuw op de auto's. Onderste foto is de achterkant van ons Chalet.

Om toch wat te doen wandelden we naar Saanenmöser door de sneeuw. Bij een supermarktje koffie gedronken en dezelfde weg terug gewandeld.

Maandag was het iets beter dan zondag, maar hield niet over. Grijs en kil. In dit chalet, Diana, verblijven we.

Vandaag gaat de wandeling naar Gstaad.

Onderweg zagen een boom tegen een boerenschuur gegroeid. Dit was niet de 1e keer dat we zoiets zagen.


Voordat je Gstaad binnenkomt zie je Palace Hotel al boven de stad uitsteken, rechts boven. de andere foto's zijn vanuit Gstaad genomen.

Veel beelden in de straten.

Etalages met bijzondere aankleding en producten.

Wat men ook niet verzint: skikleding met bijpassende schoenen. Ik geloof niet dat ik hiermee door de sneeuw of prut wil lopen.

Aan de hoofdstraat staat een kerkje met st. Niklaus in het raam. Ook bijzonder snijwerk aan het plafond.

Nog een foto richting deur.

Je kon ook een rijtoer met een koets maken door de stad. De koetsier had een bijzondere bijrijder.

We zijn met de trein terug gegaan.

Dinsdag was een prachtige dag, zon en blauwe lucht. Ik ben samen met Ben gaan skiën. Onze vrienden zijn gaan wandelen op de Hornberg. Omdat je daar alleen met een stoeltjeslift kunt komen, kon Dientje niet mee.


Ik ben eerder gestopt met skiën. Omdat we boodschappen moesten doen, begon ik vast met 50 cm sneeuw te verwijderen. Pfff wat een klus. Later hulp gekregen en om 17 uur waren beide auto's schoon.

Woensdag was het ook mooi weer. De oudste zoon van onze vrienden was voor een dag overgekomen. Met ons 3'en geskied. Ik niet zo lang, want ik had een barstende koppijn. Terug naar appartement en bed ingedoken. Tot 13.30 uur diep geslapen. Daarna met Dientje naar Saanenmöser gelopen om de anderen te treffen voor een aprés ski.

Dat was heel anders lopen dan zondag. Op de bovenste foto kun je het huisje en de Tipitent rechts van de wandelaars zien.

Donderdag zou er sneeuw komen. We hebben eerst onze vriendin naar het station gebracht, zij heeft een 3-daagse cursus. Daarna een korte wandeling gemaakt. Ben heeft nog even geskied. Na de lunch zijn we gaan wandelen. Weer naar Saanenmöser maar dan via een hoge route. Het had wel wat in de sneeuwbui.


We zijn niet doorgelopen tot Saanenmöser maar weer afgeslagen naar Schönried. Bij de Moosalm nog wat gedronken. Binnen een allegaartje van spullen en bijna net zo koud als buiten.
We waren direct vrienden met de honden van de eigenaar. Misschien omdat we brokjes voor Dientje bij ons hadden?

Vrijdag was het mooi weer, wel een stuk kouder. Ben en ik hebben de ochtend geskied. Er hing een mistwolk in het dal, niet zo prettig voor mij.

Boven en onder de wolk was het prachtig weer.

's Middags een paar boodschappen gedaan en een wandeling rond het dorp.

We kwamen vlakbij het chalet uit, midden onderste foto.

Hier wat dichterbij.

Zaterdag hebben we flink moeten krabben, -12. Dat duurde wat langer dan gepland. We vertrokken bijna een uur later dan we van plan waren.
Het was onderweg rustig, geen files of werkzaamheden. Alleen was het moeilijk om langs de snelweg een pauze te nemen. De parkeerplaatsen stonden vol vrachtwagens, veel plekken voor personenauto's stonden vol met Poolse of Roemeense vrachtautootjes.

Zondagochtend eerst gewandeld voordat de was gedaan moet worden en alle spullen opruimen.

Groet,



Dientje

7 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke vakantie hadden jullie. De bergen sprookjesachtig mooi in de sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's heb je weer voor ons geplaatst, is echt een beetje meegenieten. Wat een sneeuw hebben jullie gekregen. Mooie sjaal wordt het zeg, je had genoeg bij je, je hoefde je niet te vervelen. Zo te lezen hebben jullie een geweldige vakantie gehad. Altijd fijn om op terug te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige foto's en wat heerlijk zo'n winter-vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een heerlijke en afwisselende week!~ Ja, en ik vind het ook fijn om een beetje mee te genieten via je prachtige foto's. Ik ben geen wintersporter, maar houd wel van het plaatje er omheen.
    Wat is Dientje toch een lieve hond...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze geniet van de sneeuw. En het is inderdaad een lieve hond, je hebt er niets mee te doen. Thuis ligt ze in haar mand of in haar stoel, met de wintersport ligt ze veel op bed. Ik sleep altijd eigen beddengoed mee en extra grote handdoeken. Dan mag ze van mij op bed.

      Verwijderen
  5. Wat een fijne winterssportweek hadden jullie. Fijn dat Dientje ook mee kon, ze geniet er zo te zien ook van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dientje vindt het heerlijk in de sneeuw, ook nu in NL. Het mooiste is een glad heuveltje en dan al draaiend op je rug naar beneden glijden. Je merkt dat ze ouder is, bijna 12. Vroeger sprong ze in de losse sneeuw, nu blijft ze meer op het pad. Maar wel altijd een bal mee, haha.

      Verwijderen