maandag 31 januari 2022

Allerlei vervolg

Kerst vond de Amaryllis te vroeg, maar nu wilde de bloem zich wel laten zien. De andere 3 vinden de tijd ook nog niet rijp, haha.

Uit de Allerhande van januari deze taart gebakken.

In plaats van plakjes bladerdeeg had ik een kant en klaar bladerdeeg aan 1 stuk genomen. Dit kon ik niet uitrollen, dus werd het in een bakblik gedaan en zag het er wat anders uit.

Het was heerlijk.

De nieuwe Quiltmania kwam. Mijn abonnement loopt over 2 nummers af. Ik heb besloten dit niet te verlengen. Koop hem wel af en toe als er iets naar mijn zin in staat.

Daarom trakteerde ik mij maar op een paar boeken, die al een poos op mijn verlanglijstje stonden. Bijna elke dag was er een pakje.

Vrijdag kwam de laatste. Toen het pas uitkwam, wist ik niet of ik het zou kopen. Nadat Conny (connysquilts en creaties) er een blog over had gemaakt, heb ik het alsnog gekocht.

Mijn sok gaat niet snel, 's ochtends en 's avonds een paar naalden. Ben bijna bij de hak.

Mijn man is met een skimaat een week naar Italië om te skiën. 

Ik durfde het nog niet aan vanwege de Corona. Een heel gedoe voordat je op weg bent, formulieren invullen, testen. In Italië moet dan ook weer de Corona check gekoppeld worden aan de skipas. 
Dientje en ik bewaken het huis. Dientje vindt het maar niets dat de baas er niet is, loopt te zoeken. Daarom heb ik mijn atelier gedeeltelijk verhuisd naar de keuken. Lekker improviseren, haha.

Vorige week heb ik dit blok gemaakt. Hier moet ik nog wat herstellen. Bij de linker boom heb ik vergeten een stukje bodem te naaien. Tijdens het in elkaar naaien was het me nog niet opgevallen, maar zag het bij het maken van de foto.

In mijn vorige blog schreef ik dat ik de onderste rij van het origineel weg te laten.

Alice (Alice in Quiltland) vond dat erg jammer, vooral die linksonder met groen voor het huis. Of ik deze er toch niet in kon doen. Door haar opmerking ging ik nog eens naar het patroon kijken. Ik was toch al aan het kijken of ik iets kon aanpassen. Het 2e huisje aan de rechterkant heeft een groenstrook boven het huisje. Dit had ik willen omdraaien, maar dan sluit het niet goed aan. Nu blijken beide blokken even groot te zijn, dus ... Ik ga de huisjes omruilen. Dank Alice, door jouw opmerking ben ik er anders tegenaan gaan kijken. 
Ik ben er zover mee.

Ga lekker verder met naaien, breien en genieten van de boeken.

Groet,


Dientje

7 opmerkingen:

  1. Lekker even een weekje het huis voor jezelf. Wat ben je toch weer actief met van alles. Je huisjes zijn geweldig en wat goed dat je er twee omwisselt. En wat kocht je mooie boeken zeg. Een paar ken ik. Dat wordt genieten met lezen. Ik ben benieuwd wat je eruit gaat maken. 🧵

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, waar zal ik eens beginnen... Ik zit gewoon mee te genieten met al dat leuks waar je mee bezig bent!
    Je hebt de Engelstalige versie van de Noorse mannen, zie ik. En dat is maar goed ook, want ik zag dat je Nederlandse versie bijna 130 euro kost bij Bol. Ik heb het boek destijds meteen aangeschaft, uiteraard voor veel minder. Het is echt een leuk ideeënboek!
    Fijn is dat als een ander meekijkt naar je werk en je een tip geeft waar wat iets mee kunt. Het komt wel goed met jouw huisjes... met de mijne moet je nog een poosje geduld hebben, want mijn zin in alles is nog niet terug.
    Atelier in de keuken kan ook gezellig wezen hoor!
    Ik maak vaak een recept uit de AH, en zo'n plaattaart.. mmm... hier ook altijd welkom.
    Fijne week gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige amaryllis, mooie kleur, daar zal je van genieten. Gezellig om in de keuken te werken, zit ik ook vaak te hobbyen, vind het zo'n gezellig plekje in huis. Heerlijke plaattaart is dat, zo makkelijk vind ik dat, je schuift (na het voorwerk) de plaat in de oven en dan heerlijk nog even dit of dat doen en dan na het belletje is je eten klaar :-). Het boek van de Noorse mannen heb ik gekocht toen het net uit was, doe er niet veel mee, is niet echt mijn ding, maar je weet nooit. Ik heb alle boeken van ze en daar hoort deze natuurlijk dan ook bij. Gezellig hoor, je huisjes, goed om er eentje om te ruilen, het wordt heel mooi. Oh ja je sokken, ze worden leuk, ook mooi van kleur en wat geeft het als je er lang over doet, inbreien gaat nooit snel. Straks lekker warme voetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige boeken heb je gekocht, dat wordt genieten hier. Leuk dat je Dientje nu gezelschap houdt in de keuken nu je man weg is. Veel plezier met al je mooie projecten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leef met je mee. Heerlijk het huis even voor jezelf, dan ook weer leuk als de stilte straks voorbij is.
    Lekker boeken kijken en lezen, alles kan blijven staan. Wel gezond eten he, nu je alleen bent en daar ook geen verplichtingen in hebt.!!
    Ben dan toch wel reuze benieuwd hoe de huisjes straks tevoorschijn komen.😉

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er lekker uit dus heb ik vanmiddag ook maar even de Allerhande meegenomen.
    De Amaryllis ziet er mooi uit geen Kerstbloem maar toch heel mooi.
    Je bent met heel veel leuke dingen bezig en een weekje alleen is ook wel eens fijn. Toch als die week voorbij zal je best weer blij zijn met jou partner. Geniet van alles waar je mee bezig bent.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gezellig blogje zeg, prachtig word je sok.
    En je kunt weer vooruit met lezen zie ik.
    Die huisjes quilt word echt prachtig ............liefs. Conny

    BeantwoordenVerwijderen